Kezdőlap Régió Támogatta a kormány Kecskemét városrehabilitációs projektjét

Támogatta a kormány Kecskemét városrehabilitációs projektjét

Támogatta mai ülésén a kormány Kecskemét Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitációs projektjét. Az ülést követően a támogatás tényét a kormányszóvivő jelentette be.

Dr. Zombor Gábor polgármester a bejelentést követően elmondta:
„Bár hivatalos tájékoztatást még nem kaptunk, de úgy tudjuk, hogy a kormány megítélte Kecskemét számára a teljes általunk igényelt támogatást, mintegy 480 millió forintot. A projekt teljes bekerülési költsége egyébként 565 millió forint. A fejlesztés keretében egyebek között közösségi ház épül a Mezei utcán, megtörténik 12 önkormányzati tulajdonú lakás felújítása, játszótér kialakítása a Gödröstemető utcában, sportudvar jön létre a Zöldfa utca és a Gödröstemető utca sarkán, buszvárókat alakítunk ki, padokat helyezünk ki. A kormány pozitív döntésével lezárult a pályázat első fordulója.”
A projekt konzorciumban valósul meg, a konzorciumi tagok: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet Kecskeméti Igazgatósága (volt Kecskeméti Regionális Képzési Központ).
A projektmenedzsment feladatokat az önkormányzati tulajdonban lévő Kecskeméti Városfejlesztő Kft. látja el, amelynek ügyvezetője, Uhlig Rita így nyilatkozott:
„A pályázatot teljes egészében társaságunk készítette elő, a benyújtáshoz szükséges Előzetes Akcióterületi Terv és az építési engedélyes tervdokumentációk elkészültek, valamint közreműködtünk a konzorciumi szerződések létrejöttében. Most, hogy megnyertük az első fordulót, az úgynevezett projektfejlesztés időszaka következik. Az elkövetkezendő hónapokban kell elkészítenünk az Akcióterületi Tervet, részletesen kibontani az egyes projektelemeket, elkészíteni a kiviteli terveket. Reményeink szerint a pályázat második fordulójában is sikeresek leszünk.”