Kezdőlap Régió PILZE-NAGY KFT.

PILZE-NAGY KFT.

Vezető szerep az európai laskagomba termesztésben

20 éves a Pilze-Nagy Kft.

A családi vállalkozás keretében működő Pilze-Nagy Kft. az elmúlt 20 év során, egy nagyon jól felépített, a kutatásfejlesztésre alapozott stratégia révén érte el sikereit, s mára Európa egyik vezető laskagomba-termesztő cégévé nőtte ki magát. A nyugat- európai piacokon – ahol hét nagy áruházlánc beszállítója a vállalkozás – tipikus magyar termékké vált a hungarikumnak is számító laskagomba. A társaság neve mára egyet jelent a megbízhatósággal, a minőséggel, amit környezetbarát technológiák alkalmazásával érnek el. A vállalkozásnál az 1 milliárd forintos éves forgalom mellett azt is nagy eredménynek tekintik, hogy a meg tudták tartani a közel 70 dolgozójukat.

A Pilze-Nagy Kft. 1997 -ben alakította Nagy László, az 1991-ben bejegyzett laskagomba termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó egyéni vállalkozás átalakításával. 2002-ben alapanyag-gyártással bővült a kft. tevékenységi köre, 2008-ban pedig átadták a technológiai újdonságot jelentő, a gombatermesztés hulladékaira épülő biogáz-üzemet.
A húsz éves, egymáshoz szorosan kapcsolódó, folyamatos tevékenység eredményeként mára a vállalkozás komoly, több lábon álló céggé nőtte ki magát. A szakmai tapasztalatnak, valamint az innovatív, folyton megújulni képes, a környezettudatos fejlődést célnak tekintő cégvezetésnek köszönhetően, a teljes magyar friss laskagomba export 80% -át teszi ki a Pilze-Nagy Kft. által forgalmazott termék.
A laskagomba – termesztés félig automatizált épületekben és gombatermesztő sátrakban, összesen 30 ezer m2 termesztő felületen folyik. 2003 óta a legmodernebb technológia alkalmazásával állítja elő a vállalkozás a laskagomba ipari táptalaját, 12000 tonna/év kapacitás mellett.
A társaság legfontosabb piaca Németország, de jelentős az osztrák, francia, angol és a belga piacokon értékesített gomba mennyisége is.
A Pilze-Nagy Kft. 2008-ban adta át a 330 kW elektromos energia teljesítményű gázmotor működtetésére alkalmas mezőgazdasági biogáz-üzemet, ahol a képződött biogáz egy hőerőműblokkba jutva elektromos árammá és hőenergiává alakul át.
A társaság közép és hosszú távú céljai közül a legfontosabb, hogy ezentúl a hazai piacon, valamint Közép- Kelet-Európában is értékesítsék terméküket, s a térség vezető kereskedelmi cégévé váljanak.

Pilze-Nagy Kft.
6000 Kecskemé, Talfája 50.
Tel.: 76/502-032
Fax: 76/502-036
E-mail: [email protected]
Internet: www.pleurotus.hu