Kezdőlap Régió Rákóczi út: péntektől a törvényszék oldalában folytatódik a munka

Rákóczi út: péntektől a törvényszék oldalában folytatódik a munka

A „Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja” projekt keretében 2012. április 20-án, pénteken elkezdődik a Rákóczi út építésének második üteme. A jelentős uniós támogatással megvalósuló munkálatok a páratlan oldalon (törvényszék felőli oldal) folytatódnak, ezért azt a félpályát elzárják a közúti forgalom elől.
Ezzel egyidejűleg a páros oldali félpályát korlátozottan – kizárólag a menetrend szerinti autóbuszok számára – a forgalom céljára két irányban megnyitják.
A Rákóczi úton lévő közintézmények és egyéb ingatlanok megközelíthetősége érdekében a Rákóczi útra csatlakozó lakóutak egyirányú forgalmi rendje is megszűnik. A kivitelezés ideje alatt kétirányú forgalmi rend lesz a Klapka utcán a Tatay utca és a Rákóczi út közötti szakaszon, a Mátyási utca teljes hosszában, a Fecske utcán a Tatay utca és a Rákóczi út közötti szakaszon, a Bercsényi utcán a Hajnal utca és a Rákóczi út közötti szakaszon, a Vak Bottyán utcán a Hajnal utca és a Rákóczi út közötti szakaszon. A Klapka utca lezárt szakasza a Csányi János körút felől a Szlemenics közön és a Bem utca irányából a Fecske utcán, a további lezárt útszakaszok pedig a Bem utca irányából a Tavasz és a Vak Bottyán utcán keresztül közelíthetők meg. Az érintett útszakaszokon a várakozás megengedett.
A tömegközlekedést érintő változások: a Kodály Zoltán tér felől a Rákóczi útra, illetve a Rákóczi útról a tér irányába az egyenes áthaladás az autóbuszok számára is tilos lesz, ezért az 1, 2D, 7 és 7C jelű autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a „Vasútállomás” megállóhelyet.