Kezdőlap Régió RÁKÓCZI ÚT

RÁKÓCZI ÚT

Átmenetileg más útvonalon közlekednek majd az autóbuszok

A mintegy 1,5 milliárd forintos hazai és uniós támogatással megvalósuló kecskeméti „Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja” projekt kapcsán – a kivitelező kérésére – 2012. július 23-tól augusztus 5-ig átmenetileg forgalmi rend változás lép életbe. Az ezzel kapcsolatos megállási és várakozási korlátozások a Nagykőrösi utcát is érintik, és ott már érvényben vannak.

A tömegközlekedési járatok a jelzett átmeneti időszakban a Rákóczi utat nem érintik. Az autóbuszok a nagykörút felől a városközpont felé a Nagykőrösi utcán, a városközpont felől a nagykörút irányába pedig a Bem utcán közlekednek majd. Ennek kapcsán egy-egy ideiglenes megálló is létrejön.
Az autóbuszok zavartalan közlekedése érdekében, az átmeneti időszakban a Nagykőrösi utcán a Csáky utcától a kiskörútig megváltozik a parkolás rendje. Az utca bal oldalán megállási tilalom, az utca jobb oldalán pedig a Csokonai
utca és a Budai utca közötti szakaszon várakozási tilalom lett bevezetve. A korlátozás nem érinti a taxiállomást, amely változatlanul a Centrum áruház előtt marad. A Bem utca esetében a teljes hosszon tilos lesz a parkolás.
A Bem utca és a Kuruc körút kereszteződésében a város felőli forgalmat irányító jelzőlámpák jelzése megváltozik oly módon, hogy az átmeneti időszakban a balra kanyarodás is lehetséges lesz. Ideiglenesen két forgalmi sáv alakul ki, a balra kanyarodás biztosítása érdekében.
A Nagykőrösi utcáról a kiskörútra érkező autóbuszok kikanyarodását segítendő, a Rákóczi út és a Koháry körút között egy sávra szűkül a forgalom, amely érinti a Szabadság tér irányából érkező járműveket is.
Az átmeneti időszakban kérjük – és előre is köszönjük – a lakosság szíves megértését, türelmét.

Kecskeméti Városfejlesztő Kft.