Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Vízi-show az Aquaworldben!

Ha kajak ergométeres bajnokság, akkor Aquaworld! A tavalyi nagy sikerű kajak-ergométeres és medencés sárkányhajó kupa után a Magyar Kajak-Kenu Szövetség február 9-én ismét az Aquaworld Budapest Élményfürdőben rendezi meg az esztendő első versenyét.

Vízi-show a javából! Erre készülhetnek azok, akik február 9-én ellátogatnak a Ramada Resortba, ahol a minden igényt kielégítő Aquaworld Budapest Élményfürdőben ragadnak majd ergométeres lapátot honi legjobb kajakosaink és sárkányhajósaink. A rendezvényen az ergométeres és sárkányhajó versenyeken kívül az érdeklődők megismerkedhetnek a kajak, rafting és ergométer sportág alapjaival, sőt ki is próbálhatják majd az eszközöket.

A tervezett program reggel nyolctól délután négyig tart majd, ezalatt férfi felnőtt, női felnőtt, férfi ifjúsági és női ifjúsági kategóriákban rendeznek majd küzdelmeket. A viadal hat egymás mellett elhelyezett WEBA típusú, fix üléses kajak-ergométeren zajlik, előfutamos rendszerben. 1000 és 500 méteren az előfutamok során a legjobb 6 időt elért versenyző a döntőbe kerül. 200 méteren az előfutamok időeredménye alapján két középfutam kerül megrendezésre, amelyekből szintén a 6 legjobb időt elért versenyző kerül a döntőbe. A futamok során a verseny állásáról a versenyzők monitoron, míg a közönség kivetítőn kap folyamatos tájékoztatást. A dobogósok minden versenyszámban éremdíjazásban, a győztesek további tárgyjutalomban részesülnek.

És akkor egy kis múltidéző: tavaly 200 méteren Szomolányi Máté, 1000 méteren Gere Bálint győzött, míg a nők 500 méteres versenyét a ma már szerb színekben szereplő Benedek Dalma nyerte meg.

További információ: www.kajakkenusport.hu