Kezdőlap Régió KECEL

KECEL

ELKÉSZÜLT A KECELI CSATORNAHÁLÓZAT

Ünnepélyes keretek között átadták a keceli csatornahálózat harmadik, befejező ütemét. A több mint kétmilliárd forintos támogatásból megvalósult beruházás a város egész területén tucatnyi utcát érint és több ezer ember mindennapjait teszi könnyebbé.

Hosszas előkészítést és a kivitelezést végző konzorcium kiválasztását követően, tavaly februárban láttak munkához az árokásó gépek Kecel számos pontján. Azóta közel ötvenezer folyóméternyi nyomás alatti és gravitációs csatornát fektettek le, emellett 502 aknát, öt hálózati átemelőt és hét házi beemelőt is megépítettek a szakemberek. Az anyagi források oroszlánrészét a KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0071 számú, „Kecel város szennyvízelvezető hálózatának bővítése – III. ütem” nevű projekt biztosította. Az Európai Unió 81,15%-os támogatási arány mellett összesen 1,705 milliárd forintot folyósított a beruházásra, amelyet 396 millió forintnyi önerő egészített ki.
Az építési munkák a Rekettye-Bogárzó-csatornától nyugatra fekvő utcákat, a várost átszelő 54-es úttól délre eső területet és a nyugati, Szilos nevű városrészt érintették. A korábban csatornahálózat nélküli utcákban mindenütt lefektették a szakemberek a gerincvezetéket és kiépítették a telekhatárokig vezető bekötéseket is. Összesen 1825 ingatlant kapcsoltak be ilyen módon a hálózatba.
A lakók a teljes hálózat üzembe helyezését és a vízjogi üzemeltetési engedély kiadását követően, néhány hónapon belül köthetnek rá a csatornára. Ehhez szerződést kell kötniük a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft.-vel. A társaság minden érintettet időben tájékoztatni fog a részletekről és a további teendőkről