Kezdőlap Sport Paks után Kecskeméten a Kispályás Floorball Diákolimpia Országos döntő

Paks után Kecskeméten a Kispályás Floorball Diákolimpia Országos döntő

Paks után Kecskeméten a Kispályás Floorball Diákolimpia Országos döntő

Szerkesztőségünkbe látogatott a tegnapi napon Tóth Imre, aki beszámolt a hamarosan megrendezendő Kispályás Floorball Diákolimpia Országos döntőjéről.

Idén 9. alkalommal fogják megtartani a bajnokságot, melynek most először Kecskemét ad otthont.
Ez a versenysorozat sok lehetőséggel kecsegtet a fiatalok számára, akár ha az utánpótlás-bázis szélesítéséről beszélünk, akár arra, hogy a kisebb teremmel rendelkező kisebb iskolák is nagy versenyeken vehessenek részt. Fontos, hogy már fiatalkorban elmélyítsék a fair play szellemiségét, ami létfontosságú minden sportoló életében. A legjobbak számára biztosítják az országos versenyen való részvételt, és, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.
A versenysorozaton általános- és középiskolások vesznek részt, nemenkénti bontásban. A 96 csapat már novemberben megkezdi a küzdelmeket a selejtezőkkel, majd decemberben az elődöntőkkel. A végső küzdelmekre január 16-17-én kerül sor Kecskeméten.

A kecskeméti iskolák igyekeznek mind a 12 korcsoportba játékosokat adni. Városunk csapatai rendre jól szerepelnek, tavaly például az I. korcsoportban szereplő legkisebb lányok elhozták az aranyérmet.
A január közepén tartandó viadalok szervezője a Magyar Diáksport Szövetség, a rendezvény lebonyolításában közreműködik a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület.

2015.10.26_00002 2015.10.26_00003