Kezdőlap Sport MLS – Németh Krisztián gólt szerzett, de csapata nem jutott tovább

MLS – Németh Krisztián gólt szerzett, de csapata nem jutott tovább

Budapest/Portland, 2015. október 30., péntek (MTI) – Németh Krisztián gólt szerzett, de csapata, a Sporting Kansas City nem jutott tovább az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rájátszásának első fordulójából.

Az MLS honlapjának beszámolója szerint az alapszakaszt a Nyugati-főcsoport hatodik helyén záró SKC a harmadik helyezett Portland Timbers otthonában lépett pályára a nyolcaddöntőben, 21 ezer néző előtt, magyar idő szerint pénteken, hajnali 3 órától. A továbbjutásról ez az egy találkozó döntött.
A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt álló magyar válogatott keretébe is meghívott támadó kezdőként kapott lehetőséget a vendégeknél. Az 1-1-es eredménnyel végződő rendes játékidő 76. percében sárga lapot kapott, majd a hosszabbításban, a 96. percben gólt szerzett. Mivel a 118. percben a hazaiak is eredményesek voltak, tizenegyespárbaj döntött a negyeddöntőbe jutásról.
Ebben Németh már nem vehetett részt, ugyanis a 110. percben lecserélték. Csapattársai közül öten is hibáztak, de mivel a Portland játékosai is pontatlannak bizonyultak, csak a 11. kör után dőlt el a továbbjutás, a Timbers javára.
A két évvel ezelőtt bajnoki címet szerző, idén pedig kupagyőztes (US Open Cup) Kansas számára ezzel véget ért az idei szezon. A magyar támadó tétmérkőzésen összesen 16 gólt szerzett.

MTI 2015. október 30., péntek