Kezdőlap Események 20 ÉVE GONG!

20 ÉVE GONG!

A mai napon szerkesztőségünk is részt vett azon a jeles eseményen, amelyen a város vezetői, cégei, a Gong Rádió tulajdonosi háttere, hirdetői és a média is képviseltette magát.

Senki sem gondolta volna, hogy az 1995 augusztusában történt kísérleti rádióadások mára az ország egyik legnagyobb kereskedelmi médiummá növi ki magát. Húsz év áll Tőzsér Judit mögött, aki gyakorlatilag a semmiből, vérrel és verítékkel alapította meg a Gong Rádiót, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend, és nem csak a régióban. Szerkesztőségünk a különleges jubileum kapcsán beszélgethetett Tőzsér Judittal, a Gong Rádió ügyvezető igazgatójával.

A kötetlen beszélgetés során a Gong megalapítója beszámolt a Rádió útjáról, a kezdeti nehézségekről. A rádió a kísérleti adások alatt nagy népszerűségre tett szert, hiszen abban az időben a kereskedelmi média még gyerekcipőben járt. Az új, lendületes, fiatalos műsorstruktúra gyorsan megfogta a Kecskemét és környékén élő hallgatókat, így a Művelődési Központ takarítóhelységéből át kellett költöznie a rádiónak. Tőzsér Juditban, miután a frekvenciaengedélyek, és a médium elindulásához szükséges támogatás is megvolt, vegyes érzések léptek fel. Aki eddig szinte mindig írott sajtóban dolgozott, belecsöppent egy sokkal őszintébb és spontánabb műfajba. Kevés ismerete volt a technikai háttérről, működési felépítésekről. De a kezdeti feszültség elillanása után ez is csak egy kihívás lett az ügyvezető szemében, amit le kell győzni.

És mára már egy nagy csapat dolgozik a rádióban, vannak, akik szintén ott vannak az alapítás óta, de akadnak fiatalok is, bár kapcsolatuk a Gong Rádióval mégis több évre visszanyúlik.

Tőzsér Judit szerint a régiós kereskedelmi rádiók nagy fegyvere a helyi hírek, aktualitások, események belecsempészése a műsorfelépítésbe. Mindig akad egy hír, egy ünnepség, egy fesztivál, aminek apropójából kisebb interjúkat lehet készíteni, így még jobban kiszolgálva a hallgatók igényeit. De igazi fegyvere a Gongnak mind ezek mellett az interaktivitás, melyben megadják a lehetőséget a hallgatóknak, hogy ők is beleszólhassanak a műsorkészítésbe. Az ügyvezető szerint a Gong Rádió arculatába tartozik mindez, és a tudat; a rádió a hallgatókért van. Bevett szokás lett a húsz évben, hogy rendszeresen egy inspiráló idézettel indítják a napot, hogy mindig lehessen a hétköznapok szürkeségében valamire támaszkodnia az embereknek, és a mai napig ez az egyik legnépszerűbb blokk is.

Nőként az üzleti világban, vezetőként sosem volt könnyű. Megtalálni a harmóniát a munka és a magánélet között, leküzdeni az előítéleteket, kitörni a skatulyákból, a gyengébbik nem szerepéből még jobban megnehezíti a nők karrierjének indulását, és szárnyalásának fenntartását a férfiak világában. Tőzsér Juditnak is szembe kellett néznie a problémával, hiszen pályafutása elején minden eseményre személyesen ment, dolgozott, építette kapcsolatait, akár késő estébe nyúlóan is. Erős, stabil háttér kell ahhoz, hogy családanyaként is helytálljon az ember az üzleti világban. Juditnak hatalmas támogatást, segítséget nyújtott családja, férje, édesanyja ahhoz, hogy megszülethessen ez a sikertörténet, amiért nagyon hálás az ügyvezető igazgató.

Az elmúlt években számos díjjal tüntették ki Tőzsér Juditot és a Gong Rádiót, mutatva, hogy egy nem budapesti székhelyű rádió is beférkőzhet a kereskedelmi rádiózás óriásai közé. 2010-ben az ügyvezető kemény munkájával kiérdemelte a várostól Tóth László díjat. Még ugyanebben az évben a Gong Rádió további tizenkét évre nyerte el a rádió működtetését a 96,5 MHz-es frekvencián, továbbá műsorsugárzási engedélyt kapott több Bács- Kiskun megyei nagyvárosban is. 2015 év elején a Gong Rádiót a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság kecskeméti helyi értékké nyilvánította. Az indoklás szerint, ami itt felépült, és ahová eljutott, ezzel az eltelt húsz év munkájával érdemelték ki a megtiszteltetést.

Így a Gong Rádió jövője stabilan áll, a csapat tervei között szerepel a rádióadások sugárzásának kiszélesítése a Balaton irányába, illetve egy-két Dunántúli területre is. Plusz feladat is tornyosul a Gong Rádió dolgozói előtt, hiszen az elmúlt években Kecskemét rohamos fejlődésnek indult. Ezzel lépést tartani nem egyszerű, de Tőzsér Judit hisz benne, hogy közös munkával a város rádiója is lépést tud tartani a település virágzásával.

20 éves_délutáni_fotók_00188 20 éves_délutáni_fotók_00184 20 éves_délutáni_fotók_00180 20 éves_délutáni_fotók_00176 20 éves_délutáni_fotók_00194 20 éves_délutáni_fotók_00170 20 éves_délutáni_fotók_00162 20 éves_délutáni_fotók_00157 20 éves_délutáni_fotók_00080 20 éves_délutáni_fotók_00076 20 éves_délutáni_fotók_00074 20 éves_délutáni_fotók_00071 Download.aspx