Kezdőlap Diákélet A szülőföld az ötödik Ökumenikus Diákfilmszemle-pályázat kiemelt témája

A szülőföld az ötödik Ökumenikus Diákfilmszemle-pályázat kiemelt témája

Budapest, 2016. január 20., szerda (MTI) – Ötödszörre hirdették meg az Ökumenikus Diákfilmszemle-pályázatot a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák tanulóinak, az idei kiemelt téma a „szülőföld: kötődés-kérdés-ajándék” – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A kiemelt mellett bármilyen szabadon választott témát feldolgozhatnak a pályázók, tetszőleges műfajban, legfeljebb nyolc perc terjedelemben. A beadási határidő április 27.
A filmeket két korcsoportban – 5-8. évfolyam és 9-13. évfolyam – bírálják majd el. Az alkotók vagy alkotócsoportok legfeljebb három filmmel pályázhatnak, egy iskolából több csoport is indulhat.
A pályázóknak szakmai napot, filmes műhelymunkát és konzultációt szerveznek a budapesti Piarista Gimnáziumban március 12-én. A szemle nyilvános bemutatóját május 21-én tartják a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében. A vetítés után a zsűri értékeli az alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit és átadja a díjakat.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium ötödik alkalommal hirdette meg a pályázatot, amelyről részleteket a www.okudiakfilm.hu oldalon lehet olvasni.

MTI 2016. január 20., szerda

(Kép forrása: Internet)