Kezdőlap Kultúra Először ad szólóestet a Zeneakadémia nagytermében Gyöngyösi Ivett zongoraművész

Először ad szólóestet a Zeneakadémia nagytermében Gyöngyösi Ivett zongoraművész

????????????????????????????????????

Budapest, 2016. január 5., kedd (MTI) – Először ad szólóestet a Zeneakadémia nagytermében Gyöngyösi Ivett szombaton.

A Virtuózok című tehetségkutató műsor egyik győzteseként országos ismertségre szert tett fiatal zongoraművész legkedvesebb zeneszerzője, Chopin műveit tűzte műsorra.
Az MVM koncertek – A Zongora sorozat keretében megvalósuló hangversenyen elhangzik a Barcarolle (op. 60), az Esz-dúr noktürn (op. 55/2), a cisz-moll scherzo (op. 39), az Asz-dúr keringő (op. 34/2), az Andante spianato et Grande Polonaise brillante (op. 22), a Mazurkák (op. 30), valamint a h-moll szonáta (op. 58).
Gyöngyösi Ivett hétéves korában kezdett zongorázni Antalovszky Erzsébet növendékeként. Négy évvel később felvételt nyert a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. Jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanul Dráfi Kálmán irányításával.
Tizenöt évesen debütált nagy sikerrel az Óbudai Danubia Zenekarral a Zeneakadémia nagytermében, majd többek között a bécsi Musikvereinben, a Művészetek Palotájában és számos koncertteremben Európában és Amerikában. Bár többször fellépett már a Zeneakadémián, a nagyteremben most először ad szólóestet.
Gyöngyösi Ivett számtalan hazai és nemzetközi zongoraverseny győztese: két alkalommal szerezte meg a fődíjat a Budapesten megrendezett Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen, 2006-ban és 2008-ban. 2010-ben első díjas és EMCY-díjas lett a rangos, jubileumi Vlagyimir Krajnev Nemzetközi Zongoraversenyen, majd ugyanebben az évben elsöprő fölénnyel nyerte meg a Lions Nemzetközi Zongoraversenyt Hamburgban – idézte fel ajánlójában a Zeneakadémia.
Tizennyolc évesen Gyöngyösi Ivett lett az EuroRadio Nemzetközi Zenei Versenyének győztese, 2011 New Talentje és az UNESCO különdíjasa, negyven ország művészei közül. 2012-ben elnyerte a Junior Prima-díjat, 2013 októberben pedig hazavitte a X. Darmstadti Nemzetközi Chopin Zongoraverseny összes díját.

MTI 2016. január 5., kedd

(Kép forrása: Internet)