Kezdőlap Események EURO-2016 – Izland hét felkészülési mérkőzést játszik

EURO-2016 – Izland hét felkészülési mérkőzést játszik

Budapest, 2016. január 29., péntek (MTI) – A teljes mezőnyt tekintve a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő izlandi csapat játssza a legtöbb felkészülési mérkőzést a nyári, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság előtt.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a történetük első világversenyére készülő izlandiak felkészülési menetrendje hamarosan véglegessé válik. Januárban közel-keleti túrán vettek részt, amelyen két barátságos meccset játszottak: a finneket 1-0-ra legyőzték, míg a házigazda Egyesült Arab Emírségektől 2-1-re kikaptak. Vasárnap az Egyesült Államok vendégeként lépnek pályára, majd márciusban a dán és a görög válogatottal is megmérkőznek.
Az Európa-bajnokság előtt, június 1-jén Norvégia lesz az ellenfelük, illetve a legfrissebb bejelentésük szerint június 4-én Liechtensteint fogadják, vagyis összesen hét összecsapással a hátuk mögött kezdik meg a franciaországi tornát.
Az F csoport további három csapata még nem hozta nyilvánosságra teljes programját. A portugál válogatottnak eddig három lekötött felkészülési találkozója van: március 25-én a bolgárokat fogadja, négy nappal később Belgiumban lép pályára, május 29-én a norvégokkal mérkőzik. Az osztrákok mostanáig csupán egy Málta elleni barátságos meccset jelentettek be, amelyet május 31-én rendeznek.
A magyar válogatottnak egyelőre szintén egy felkészülési találkozója vált hivatalossá: március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

MTI 2016. január 29., péntek