Kezdőlap Diákélet Országos természetismereti versenyt hirdet a Pro Vértes Közalapítvány

Országos természetismereti versenyt hirdet a Pro Vértes Közalapítvány

Tatabánya, 2016. január 15., péntek (MTI) – Madarak és Fák Napja Országos Verseny néven hirdet vetélkedőt erre a tanévre a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány általános iskolásoknak – közölték a szervezők az MTI-vel.

A versenyhez a felső tagozat tananyagához kapcsolódó biológiai alapismereteken túl szükséges a helyi jelentőségű védett területek ismerete, valamint tudnivalók az év fájáról és madaráról. Hasznos, ha a részvevők ismerik a madárgyűrűzés gyakorlatát, valamint jártasak a madárhangok felismerésében.
A területi fordulókra március elsejéig háromfős általános iskolás csoportok jelentkezhetnek az iskolájukhoz legközelebb eső 20 versenyhelyszínen. Az országos döntőre Vértesbogláron kerül sor május 13-án, a Boglártanya Erdei Iskolában. A részletes kiírás megismerhető a www.provertes.hu oldalon.
A Pro Vértes Közalapítvány látja el a Vértesi Natúrpark természetvédelmi kezelését. A natúrpark Fejér és Komárom-Esztergom megyében terül el, 53 ezer hektáron. Magában foglalja szinte az egész Vértest, a Zámolyi-medence nagy részét és a Gerecse déli oldalának egy kis részét. Területének 70 százaléka természetvédelmi védettség alatt áll, és két Natura 2000 területet is tartalmaz.

MTI 2016. január 15., péntek

(Kép forrása: Internet)