Kezdőlap Kiemelt Százmilliós adócsalási ügyben emelt vádat az ügyészség

Százmilliós adócsalási ügyben emelt vádat az ügyészség

Szeged, 2016. január 20., szerda (MTI) – Több mint százmillió forintos adócsalás miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség egy hódmezővásárhelyi cég korábbi vezetőjével szemben – tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.
A vádirat szerint a férfi egy helybeli gazdasági társaság ügyvezetője volt, majd abból látszólag kilépett, és az irányítást névleg átadta egy ismerősének, akinek fizetett ezért. A vádlott ezután 2011-ben és 2012-ben olyan kötöttárut és fonalat értékesített egy budapesti cégnek, amely soha nem állt a vállalkozása tulajdonában, az ismeretlen ügyletekből – a közterhek megfizetése nélkül – került a birtokába.
Az árukról kiállított fiktív számlák alapján a vevő a termékeket terhelő forgalmi adót – mintegy 102 millió forintot – bevallotta, és levonta adófizetési kötelezettségéből.

MTI 2016. január 20., szerda

(Kép forrása: Internet)