Kezdőlap Gazdaság Tavaly 86 százalékkal növelte magyarországi forgalmát a Huawei

Tavaly 86 százalékkal növelte magyarországi forgalmát a Huawei

Budapest, 2016. január 29., péntek (MTI) – A Huawei fogyasztói üzletága 86 százalékkal növelte forgalmát tavaly Magyarországon – jelentette be a Huawei legújabb okostelefon csúcsmodelljének magyarországi bemutatója alkalmából Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. üzletág vezetője. 

A GfK Piackutató Intézet felmérését idézve Seth Wang elmondta, hogy a Huawei piaci részesedése is jelentősen nőtt tavaly a magyarországi fogyasztói piacon: darabszámban elérte a 7 százalékot, szemben a 2014-es 4,4 százalékkal. “2015 decemberében már minden tizedik Magyarországon eladott okostelefon Huawei termék volt” – tette hozzá. 
“A Huawei folytatja közép- és felsőkategóriás termékekre fókuszáló stratégiáját 2016-ban is” – jelentette be az üzletág igazgatója, hangsúlyozva, hogy ezzel összhangban a Huawei Magyarország célja, hogy továbbra is a hazai okostelefon piac meghatározó szereplője legyen és megduplázza piaci részesedését a következő évben.
A cég, amely tavaly ünnepelte magyarországi jelenlétének tizedik évfordulóját, mostanra közvetve több mint 2500 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon és közel 600 beszállítóval áll kapcsolatban. A vállalat eddig 200 millió eurót, mintegy 65 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra, ezzel a második legnagyobb kínai befektetőnek számít az országban.
Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat 2015-ös adatai szerint a Huawei fogyasztói üzletága 7,4 százalékos világpiaci részesedéssel a harmadik legnagyobb volt az okostelefon gyártók rangsorában. Eladásait tavaly a világpiacon 44,3 százalékkal növelte a kínai vállalat és ezzel negyedikként csatlakozhatott az évi 100 milliónál több mobiltelefont értékesítő gyártók exkluzív klubjába, a Nokia, az Apple és a Samsung mellé.

MTI 2016. január 29., péntek

 

(kép forrása: internet)