Kezdőlap Országos események Taxistüntetés – Jelentősen lelassult a haladás a Deák Ferenc tér környékén

Taxistüntetés – Jelentősen lelassult a haladás a Deák Ferenc tér környékén

Budapest, 2016. január 20., szerda (MTI) – Jelentősen lelassult a haladás a fővárosban a Deák Ferenc tér környékén a taxistüntetés miatt – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli tudósításában.

A demonstrálók továbbra is egy-egy sávon engedik a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton és a József Attila utcában. Több kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák, ezeken a pontokon rendőrök irányítják a forgalmat.
A bejelentkezésben azt mondták, jelenleg körülbelül 30 taxi állomásozik a környéken. Az MTI tudósítója kedd reggel 35-40 taxit számolt meg, délutánra viszont ez a szám 60-ra emelkedett. Az M1-en azt mondták: ma is várható, hogy napközben további tüntetők érkeznek.
Nagy a forgalom a Nagykörúton és a pesti alsó rakparton is, valószínűleg azért, mert sokan ezeken az útvonalakon kerültek – hangzott el a tudósításban.
A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be, csak hétfő este, szerda éjfélig.

MTI 2016. január 20., szerda

(Kép forrása: Internet)