Kezdőlap Események Bronzérem az egri világkupáról

Bronzérem az egri világkupáról

 

  1. február 28.

A Bácsvíz-KVSC uszonyosúszói is részt vettek a hétvégén, február 26-28. között megrendezett egri Világkupa fordulón. A 15 ország sportolóit felvonultató kétnapos versenyen a kecskemétieket hat versenyző képviselte, akik közül Kádár-Németh Kristóf 100 méteres uszonyosúszásban bronzérmet nyert.

Szombaton Kis Roland és Kocsis Marcell 50 méter búvárúszásban egyéni legjobb időeredményeik közelében úsztak, ami az év első versenyén biztatónak tekinthető. Kövecs Roland 200 és 800 méter uszonyosúszásban is elmaradt a tőle megszokott időktől. Blaszák Lilla 200 méteren 7 századmásodperccel megjavította eddigi legjobbját.

Vasárnap 100 méteres uszonyosúszásban Kádár-Németh Kristóf annak ellenére, hogy több mint két hete sérült, és nem tudott uszonnyal készülni a versenyre, a 3. helyen végzett. Ugyanebben a számban Kis Roland kicsivel elmaradva legjobbjától, Kocsis Marcell pedig egyéni csúccsal zárt. 100 méteren Blaszák Lilla szintén javítani tudott eddigi legjobb időeredményén, és a 11. helyen végzett. 100 méteres uszonyos gyorsúszásban Kolonics Milán hatalmas egyéni csúcsot úszott, Kövecs Roland viszont 400 méter uszonyosúszásban legjobbjától elmaradva ért célba.

A verseny utolsó szakaszában, vasárnap délután 50 méter uszonyosúszásban Blaszák Lilla nagyon jó időeredménnyel a 6. helyen zárt. A Kádár-Németh-Kristóf, Kocsis Marcell, Kövecs Roland, Kis Roland összetételű 4×100 méteres váltó pedig 5. helyezést ért el.

  • Annak ellenére, hogy erre a versenyre nem készültünk nagy hangsúllyal, jó teljesítményt nyújtottak a versenyzőim. Kifejezetten jó előjelnek tartom, hogy az év első versenyén szinte mindenki a legjobbjai körül úszott, esetenként sikerült is megdönteniük őket. Úgy gondolom, jó úton haladunk, és bízom benne, hogy még sikeresebb év elé nézünk, mint tavaly – értékelt Székely Lilla edzőnő.

A kecskeméti uszonyosok következő versenye a március 12-én megrendezésre kerülő Bácsvíz Kupa lesz, amelyre a Kecskeméti Fürdőben kerül majd sor.