Kezdőlap Sport NHL – Klubrekorder lett a New York Rangers kapusa

NHL – Klubrekorder lett a New York Rangers kapusa

Budapest/St. Louis, 2016. február 26., péntek (MTI) – A New York Rangers történetének legtöbb védését bemutató kapusa lett Henrik Lundqvist az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az NHL honlapjának beszámolója szerint a svéd hálóőr a legutóbbi játéknapon a St. Louis Blues otthonában aratott 2-1-es győzelem alkalmával vált klubcsúcstartóvá, 35 lövést hárított, pályafutása során pedig már 17 404 védésnél jár a csapat mezében, megelőzve ezzel Mike Richtert (17 379). Lundqvist 369. győzelmét aratta az együttessel, ezzel pedig holtversenyben – Tom Barrasso mellé – feljött az NHL örökranglistájának 16. helyére a kapusok rangsorában.
A Philadelphia Flyers-Minnesota Wild összecsapás a hazaiak kapusának, Michal Neuvirth-nek az elképesztő védéséről marad emlékezetes: a vendégek az utolsó pillanatokban emberelőnyben támadhattak, egy keresztbe áttett korong közben a kapus már a földön feküdt, de a levegőben „úszva”, 2.6 másodperccel a mérkőzés vége előtt elképesztő módon hárított.
A Columbus Blue Jackets Nick Foligno mesterhármasának, illetve egy gólpasszának is köszönhetően 6-1-re ütötte ki a vendég New Jersey Devils együttesét. Brandon Dubinsky góllal ünnepelte pályafutása 600. NHL-mérkőzését.
A Florida Panthersbe két góllal tért vissza sérülését követően Aleksander Barkov, a finn támadó még február 8-án, a Detroit ellen egy ütközés után dőlt ki a sorból, hat mérkőzést kellett kihagynia.
A Nashville Predatorsnak nélkülöznie kellett csapatkapitányát, Shea Webert a címvédő Chicago Blackhawks otthonában, de kapusa, Pekka Rinne fantasztikus teljesítményének köszönhetően így is győzött. A finn kapus 38 lövést hárított, ebből az első két harmadban 29-et.

Eredmények:
Philadelphia Flyers-Minnesota Wild 3-2
Columbus Blue Jackets-New Jersey Devils 6-1
Toronto Maple Leafs-Carolina Hurricanes 3-1
Florida Panthers-Arizona Coyotes 3-2
St. Louis Blues-New York Rangers 1-2
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 1-3
Dallas Stars-Winnipeg Jets 3-6
Calgary Flames-New York Islanders 1-2 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Ottawa Senators 5-3
Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 2-1

sgg \ srd \ sag

MTI 2016. február 26., péntek

(Kép forrása: Internet)