Kezdőlap Események Együttműködési megállapodás a Megyeházán

Együttműködési megállapodás a Megyeházán

 Ma délután a Megyeházán került sor a partnerek közötti együttműködési megállapodás aláírására és annak a pályázatnak a benyújtására, melyet konzorciumi együttműködésben készített elő és adott be a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.

A Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések TOP-5.1.1 pályázat célja az egész megyére kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása és működtetése. A TOP keretében elérhető forrás segítségével olyan képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg a jövőben, melyek munkaerő-piacunk bővítéséhez, célcsoportjaink képzéséhez, eredményesebb elhelyezkedéséhez és foglalkoztatásuk ösztönzéséhez szükségesek.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztató beszédében kiemelte: a pályázatban szereplő elképzelések egyik fontos célja, hogy az emberek ne csak hozzájussanak, hanem meg is tudják tartani munkahelyüket. A 2 és fél milliárdos összegű projektben a 4 konzorciumi partneren kívül 20 szervezet is közreműködik majd, köztük főiskolák, kamarák, szakképző centrumok és civil szervezetek.

Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója elmondta, hogy kormányzati célkitűzések között szerepel az alacsony iskolai végzettségűek, a fiatalok, a nők, az idősek, valamint a munkanélküliség által veszélyeztetett csoportok foglalkoztatásának növelése. A foglalkoztatási paktumok eddigi sikeres működési rendszerébe kívánják beilleszteni ezt az együttműködést is, melyben a megyei kormányhivatal részéről 17 ember vesz majd részt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atya megköszönte és háláját fejezte ki aziránt, hogy a karitatív szervezet is felkérést kapott a projektben. A szeretetszolgálat olyan utak feltárásával tudja a kezdeményezést segíteni, támogatni, mely a peremvidékre szorult, rejtőzködő emberekhez vezet. Az atya hangsúlyozta annak fontosságát, hogy ezeknek az embereknek vissza kell adni a magukba vetett hitüket, és biztosítani számukra az érzést: nem maradnak magukra problémájukkal.

A sajtótájékoztatót Dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjének ismertetője zárta, aki röviden összefoglalta, hogy a kft. milyen feladatokat lát el majd a projektben.