Kezdőlap Események Negyedik Montázs-est

Negyedik Montázs-est

A Montázsmagazin 2016. február 27-én 16.00 órakor tartotta következő rendezvényét, a negyedik Montázs-estet. A szerkesztőség havonta egy alkalommal szervezi meg kulturális-beszélgetős estjét a Kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában, hogy személyesen is találkozhassanak és beszélgethessenek az olvasóikkal egy-egy kávé vagy tea mellett.

A meghívott vendégek olyan családok, családtagok, ahol két vagy több generáció örököl és folytat valamilyen nagyszerű mesterséget, hivatást, tevékenységet, s ez által példa értékű lehet a munkájuk és személyiségük sokak számára, hiszen még inkább emberközelbe kerülnek.

Ez alkalommal Benczúr Csaba jogász és író volt a vendég, akinek könyveit bizonyára sokan ismerik Kecskeméten. A Wikipédián röviden ITT olvasható a munkásságáról. https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Bencz%C3%BAr_Csaba

Egyéb cikkek is megtalálhatók írói tevékenysége és könyveinek bemutatója kapcsán. A család másik tagja Kökény Éva, Csaba édesanyja, aki nyugdíjas korában kezdett el verselni. Két kötete jelent meg eddig, és sokkal szelídebb húrokon játszik, mint azt fia regényeinek témáinál tapasztalhatjuk. Vajon ki hatott a másikra az írás terén? Egyik sem hatott a másikra közvetlenül, de nagyon büszkék egymásra. Az olvasás szeretete viszont generációkon keresztül bizonyított. A családfakutatás még várat magára, de nagyon kíváncsiak, hogy milyen rokonsági kapcsolat fűzhette az ő családjukat a híres Benczúr Gyula festőművészhez és testvéréhez, Benczúr Béla festő, építész, íróhoz. Eddig másod-unokatestvéri szintig találtak rokonsági fokot. A dédunokák mindenesetre nagyon ügyesen rajzolnak, versenyeket is nyernek.

A két szerző műveiből a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének tagjai olvastak fel: Gyöngyösi Szabó Katalin és Ujvári Ferenc. Papp Ferenc pedig Éva megzenésített verseiből adott elő gitárkísérettel. Hangulatos zenehallgatásban is része volt a közönségnek. A moderátor ezúttal is Szeli Sára újságíró volt.

A kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában telt ház volt, és jó hangulatban telt a februári Montázs-est is 27-én, szombaton 16.00 órakor.

A Montázsmagazin szerkesztősége

(www.montazsmagazin.hu)

(További képek: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1690835157857627&id=100007934777254&pnref=story)