Kezdőlap Események Nickelback-koncert szeptemberben Budapesten

Nickelback-koncert szeptemberben Budapesten

Budapest, 2016. március 7., hétfő (MTI) – Idén ősszel pótolja a frontember Chad Kroeger betegsége miatt tavaly elmaradt turnéját a Nickelback. A népszerű kanadai rockcsapat az európai koncertsorozat keretében szeptember 16-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Ez a Nickelback tizedik világkörüli turnéja, amely 30 különböző városban lesz látható ősszel Európában. A többszörös platinalemezes kanadai csapat turnéja szeptember 2-án indul Helsinkiben, valamennyi állomáson, így Budapesten is a szintén kanadai Monster Truck lesz az előzenekar – közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.
A zenekar azért volt kénytelen lefújni No Fixed Address címmel tavalyra tervezett világkörüli turnéját, mert Chad Kroeger gégéjében hangszálak közötti cisztát fedeztek fel. A zenész azóta teljesen meggyógyult.
Az 1995-ben a három Kroeger, a testvér Chad (ének, gitár) és Mike (basszusgitár), valamint dobos unokatestvérük, az azóta kilépett Brandon által alapított Nickelback eddig kilenc jelölést kapott Grammy-díjra, és háromszor elnyerte az American Music Awardsot. Az áttörést a 2005-ben kiadott All the Right Reasons című lemez jelentette, amely több mint 11 millió példányban kelt el, és az amerikai slágerlistát is vezette.
A csapatban a Kroeger testvérek mellett Ryan Peake gitározik és billentyűs hangszereken játszik, Daniel Adair pedig dobol. A Nickelback albumai több mint 50 millió példányban keltek el világszerte, legnagyobb slágerei közé tartozik a How You Remind Me, a Photograph, a Burn It To The Ground és a Rockstar. A legutóbbi album, a sorban nyolcadik No Fixed Address 2014-ben jelent meg.
A Nickelback legutóbb 2013-ban játszott Budapesten, telt ház előtt a Sportarénában.
bgu \ pmg

MTI 2016. március 7., hétfő

(Kép forrása: Internet)