Kezdőlap Események Sziget – Hardwell és Manu Chao is az idei fellépők között

Sziget – Hardwell és Manu Chao is az idei fellépők között

    Budapest, 2016. március 29., kedd (MTI) – Hardwell, a holland dj zárja az idei Sziget fesztivál nagyszínpadi koncertjeinek sorát, de az augusztus 10. és 17. között zajló sorozat fellépői között lesz még Manu Chao és a Kaiser Chiefs is.

A többmilliós rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész Hardwell huszonhárom évesen tört be a legnagyobbak közé, 2013-ban és a 2014-ben is őt nevezte meg százas listáján a világ első számú dj-jének a DJ Mag nevű brit zenei magazin – olvasható a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
Újra a Sziget Nagyszínpadán köszönthetik a rajongók Manu Chaót is, akinek számaiban egyszerre keverednek a különböző országok zenéi a legváltozatosabb műfajokkal, valamint érkezik az Egyesült Királyság egyik legautentikusabb és legkedveltebb indie rock bandája, a Kaiser Chiefs is, akiknek 2005-ös bemutatkozó albuma ötszörös platinalemez lett Nagy-Britanniában.
A számos sorozathoz és számítógépes játékhoz zenei alapot szolgáltató Los Angeles-i punk zenekar, a Fidlar is fellép az óbudai szigeten, a rangos szakmai díjakkal kitüntetett, egyedi látásmódú német elektronikus zenészhez, Boys Noize-hoz hasonlóan.
Szintén Los Angelesből érkezik a huszonnyolc éves elektronikus zenész, a dj és producer Dillon Francis, Svédországból pedig a szving, hip-hop és jazzműfajokat keverő Movits! koncertjét is meghallgathatja a Sziget közönsége.
A fiatal olasz testvérpár, Alessandro és Andrea Vinai alkotta elektronikus zenei formáció is a fellépők névsorát gyarapítja, hasonlóan a Jersey club-műfaj egyik leghíresebb képviselője, DJ Sliink mellett.

psc \ pmg

MTI 2016. március 29., kedd

(A kép forrása: Internet)