Kezdőlap Kecskemét Egy színdarab a női lélekről – az Acélmagnóliák

Egy színdarab a női lélekről – az Acélmagnóliák

Kultúra rovatunkban ezúttal egy színdarabot ajánlunk kedves olvasóink figyelmébe, amely a Kecskeméti Katona József Színház repertoárjában is szerepel március 4. óta.

Acélmagnóliák – már a cím is jól mutatja, hogy a „gyengébb” nem képviselői, bár gyakran kívülről mindössze finom virágoknak látszanak, valójában acélos öntudattal és akarattal állnak ellen az élet viszontagságainak.

A színdarab igen nagy érdeklődésre tett szert – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy telt házas előadás volt a Nagyszínházban még a hét elején, kedd este is. Az Acélmagnóliák című darabot hat női színész játssza, kiknek élete egy fodrászüzletben rajzolódik ki a nézők szeme előtt. A Robert Harling műve nyomán készült előadás mesteri megoldásokkal mutatja be a szereplők történeteit. A karakterek személyiségét beszélgetéseiken keresztül ismerhetjük meg, épp úgy, mint a fodrászüzleten kívül történő eseményeket.

Az Acélmagnóliák, bár komoly kérdéseket is feszeget, mégis egy igen humoros, könnyed hangvételű előadás, mely kitűnő szórakozást nyújthat mind a nők, mind a férfiak számára.

Szereplők:

(A kép forrása: Internet)