Kezdőlap Események Új lehetőségek nyílnak meg a kecskeméti tehetségek előtt

Új lehetőségek nyílnak meg a kecskeméti tehetségek előtt

„Kódolj velünk!”- szól az új program felhívása, mely mögött egy kecskeméti cég, az IB Contoll Kft. áll. A vállalkozás informatikai fejlesztések mellett évek óta foglalkozik tehetségkutatással és tehetséggondozással informatikai területen, számos felsőoktatási intézménnyel együttműködve. Karrierprogramjuk palettáján szakmai gyakorlatok lebonyolítása, gyakornoki program, ösztöndíjak, diákmunka, szakdolgozatok elkészítésének támogatása, szakmai mentorálás egyaránt szerepel, évről évre egyre nagyobb népszerűséggel és sikerrel.

Ezt az alapkoncepciót gondolta tovább Apáti László, miközben az évek során számos olyan diákkal találkozott a felsőoktatási képzések keretében, akik mindazok ellenére morzsolódtak le, hogy az érdeklődésük és a tehetségük egyaránt megvolt ahhoz, hogy a szakmában sikeressé válhassanak. Sajnos a való élet azt mutatja, hogy ezek a fiatalok jó eséllyel potenciális munkanélkülivé válnak, majd a rájuk helyeződő nyomás miatt olyan helyen kezdenek el dolgozni, ahol tehetségüket nem tudják kamatoztatni. Az Oktatási Hivatal felmérése szerint a lemorzsolódás aránya országos szinten 50% fölött van, amit a GAMF dékánja megerősített a Kecskeméti Főiskola tanulóinak kapcsán. Tovább ront a statisztikákon a tény, melyet a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója, Leviczky Cirill közölt az ügyvezetővel, miszerint a szakmai középiskolákban a diákok továbbtanulási aránya csupán 20-30% körül mozog.

Azon fiatalok között, akik nem tanulnak tovább, számos tehetség rejtőzködhet. A „Kódolj velünk!” program elsősorban őrájuk, és a főiskolát be nem fejező, de az informatika iránt elhivatott diákok számára indul el májusban. A cél, hogy egy négy hónapos intenzív kurzus keretében a fiatalok mélységében elsajátíthassák az informatika egy szűk szeletének, a Java és Android programozásnak gyakorlati tudományát. A leendő tanulók maguk választhatják ki, milyen fizetési konstrukcióban szeretnék elvégezni a képzést, ami ugyan nem olcsó, de számos lehetőség áll rendelkezésükre, hogy ezt az összeget redukálják. A kurzust sikeresen elvégzők garantáltan munkalehetőséget kapnak az IB Controll Kft. üzleti partnereinél, ahol versenyképes fizetéssel becsülik meg a frissen végzettek munkaerejét.

Az első kurzus egy Junior Java & Android fejlesztő képzés, melyre április 24-e a jelentkezési határidő. Tizenöt fős csoport elindítása a cél, és az intenzív, négy hónapos kurzus május végén venné kezdetét. Jelentkezési korhatár nincs, bárki megpróbálkozhat az írásbeli felvételivel, melyhez egy középfokú végzettség, valamint az angol nyelv ismerete szükséges. A sikerhez mindenképpen elengedhetetlen az informatika iránti érdeklődés, valamint a kitartó munka és a tanulás képessége, hiszen nem lesz sétagalopp ez a pár hónap.

Az ügyvezető természetesen nem kíván konkurenciává válni a felsőoktatási intézmények számára, céljuk annak a rétegnek a megszólítása, aki kiesik, vagy már be sem jut főiskolára/egyetemre. Amennyiben sikerrel jár a program, természetesen tervben van több partnerintézmény bevonása, és az oktatási paletta szélesítése. Tehát, informatikára éhes fiatalok, és kecskemétiek, klaviatúrára fel! A lehetőség adott.

Még több információra bukkanhat mindenki az alábbi honlapon: http://kodoljvelunk.hu/

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1709437489330727&id=100007934777254