Kezdőlap Események A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. rekorderedményt ért el 2015-ben

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. rekorderedményt ért el 2015-ben

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár 2015-ben – a rekordnak számító, több mint 180.000 legyártott járművel – 20 százalékos növekedést ért el az előző évhez képest.

A nettó árbevétel rekordösszeget, körülbelül 3,4 milliárd euró ért el, ami 0,6 milliárd eurós növekedést jelent az előző évi 2,8 milliárd euróhoz képest.

„A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár az elmúlt évben annyi járművet gyártott, mint egyetlen korábbi évben sem. Mindezt pedig csúcsminőségben. A kecskeméti gyár meghatározó pillére a kompakt autók rugalmas és hatékony termelési hálózatának. Járműveinket mára már a világ minden tájára exportálják, és ez a 2015. évi üzleti eredményben is megmutatkozik“ – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyártja a kompakt járművek következő generációját. 2018-ig több mint 580 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére.

A 2015. évi több mint 65 millió eurós üzleti eredményt a Mercedes-Benz ismét a kecskeméti gyár fejlesztésébe forgatja vissza.

A magyarországi Mercedes-Benz eladások szárnyaltak 2015-ben.

 

Kecskemét – A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2015-ös évet új rekorderedményekkel zárta, és bizakodva tekint a jövőbe: a gyártás volumene az előző évhez képest 20%-kal, több mint 180.000 járműre nőtt, és ezzel több mint 65 millió eurós eredményt ért el a vállalat.

„A Mercedes-Benz az elmúlt évben annyi járművet állított elő Magyarországon, mint soha korábban, és mindezt csúcsminőségben. A kecskeméti gyár meghatározó pillére a kompakt autók rugalmas és hatékony termelési hálózatának. Járműveinket mára már a világ minden tájára exportálják, és ez a 2015. évi üzleti eredményben is megmutatkozik“ – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. sikerével a vállalat jelentősége Kecskemét városa, a régió, és egész Magyarország számára is nő, mind befektetőként és munkaadóként, mind pedig adófizetőként és megrendelőként. „A társaság 2008-as alapítása óta a vállalat eddig több mint egymilliárd euró beruházást valósított meg a kecskeméti telephelyen, és közvetlenül több mint 4.000 új munkahelyet teremtett“ – nyilatkozta Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megrendeléseinek több mint 25 százaléka magyarországi cégekhez kerül. A nem gyártásra szolgáló anyagok és szolgáltatások esetében ez az arány 2015-ben már a 70 százalékot is meghaladta.

Az utódmodellek sikeres gyártásának biztosítása érdekében a Mercedes-Benz 2018-ig több mint 580 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a hazai telephelyen. Csupán a csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére mintegy 250 millió euró fordít a vállalat.

„A kecskeméti gyár kilátásai nagyon bíztatóak. Tele vagyunk megrendelésekkel, és bizakodva tekintünk a mostani évre is“ – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

„A 2015-ös év rendkívül eredményes volt számunkra: világszinten több mint 2 millió személyautót értékesített a Daimler. A nemzetközi sikerek a magyar piacon is megmutatkoztak: a Mercedes-Benz volt a legdinamikusabban fejlődő márka a prémium szegmensben, és a transzporterek terén is számottevő növekedést értünk el, melynek köszönhetően az összesített darabszám 26%-kal, míg az árbevétel 37%-kal nőtt az előző évhez képest. Ebben komoly szerepet játszott többek között a kifogástalan ügyfélkiszolgálás is.  Bízom benne, hogy idén is folytatódik ez a sikerszéria, hiszen az új modellektől kiemelkedő eredményeket várunk. Ígéretes negyedéven vagyunk túl 2016-ban, már három rekordhónapot is magunkénak tudhatunk a személyautó értékesítésben” – nyilatkozta Jörg Schmidt, a magyarországi értékesítésért felelős Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180.000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék 2012-től a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ részére.

A Mercedes-Benz Cars Operations-ről

A Mercedes-Benz Cars Operations világszerte 26 telephelyen felel a személygépjárművek gyártásáért egy rugalmas és hatékony termelési hálózaton belül, mintegy 78.000 alkalmazottat foglalkoztatva. Ide tartoznak az olyan központi funkciók, mint a tervezés, a logisztika és a minőségbiztosítás. Az elmúlt évben a Mercedes-Benz Cars több mint kétmillió járművet gyártott Mercedes-Benz ill. Smart márkanév alatt, és ezzel az ötödik egymást követő rekordot érte el. A termelési hálózat az elsőkerék-meghajtású autók (kompakt autók), a hátsókerék-meghajtású autók (például S-, E- és C-osztály), valamint a SUV és sportautók gyártására fókuszál. Ehhez kapcsolódik a hajtásláncok (motorok, sebességváltók, tengelyek, alkatrészek) termelési hálózata. Minden egyes termelési hálózat középpontjában egy vezető gyár (Lead-gyár) áll, amely technológiai és minőségbiztosítási kompetenciaközpontként szolgál az újonnan bevezetendő modellekhez kapcsolódóan. A napi munka során a modern gyártási folyamatok állandó javítására és fejlesztésére fókuszálnak, amelyek lehetővé teszik a jövő high-tech járműveinek hatékony, rugalmas és környezetbarát előállítását Mercedes-Benz minőségben. A vállalat életének középpontjában a dolgozók tudása áll. A kollégák munkáját a gyár a munkahely ergonomikus kialakításával és intelligens automatizálással támogatja. A saját üzemei mellett a Mercedes-Benz a növekedés érdekében fokozza az együttműködést a szerződéses gyártókkal és igénybe veszi kapacitásukat.

További képek:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1729051687369307&id=100007934777254

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207478144966047