Kezdőlap Olvasgató Íjász Eb – Búcsúztak a magyarok

Íjász Eb – Búcsúztak a magyarok

Budapest/Nottingham, 2016. május 25., szerda (MTI) – Banda Árpád a második, Gajdos Csaba az első fordulót követően búcsúzott az íjászok Nottinghamben zajló Európa-bajnokságának olimpiai versenyszámában.

Banda magabiztosan, 6-0-ra győzte le a görög Alekszandrosz Karageorgiút az első fordulóban, majd a második körben Peking olimpiai bajnoka, Viktor Ruban várt rá. Az első szettben mindkét versenyző 27 kört ért el, a folytatásban viszont a korábbi világelső ukrán kiválóan lőtt, s 7-1-es sikerrel jutott a legjobb 32 közé.
Gajdos Csaba az első fordulóban nagy csatában kikapott Florian Fabertől. Gajdos a nyitó felvonást elvesztette, ám fordítani tudott, s három szettet követően vezetett. Végül a mindent eldöntő szettben a svájci célzott pontosabban, így 6-4-re győzött.
Banda a csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalon erőnyerőként csak a második, 32 közé jutásért megrendezendő fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, míg Gajdos a brit Kieran Slaterrel lő majd az első fordulóban.
A kvalifikációs versenyen nemenként három riói kvóta talál gazdára. Kvótát legjobb esetben is csak az egyik magyar íjász szerezhet, amennyiben ugyanis egy ország csak egyéniben érdekelt az ötkarikás játékokon, úgy csupán egy versenyzőt indíthat Rióban.
Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.
Szerda délután a csigások viadalában – amely nem olimpiai szám – Orosz Viktor erőnyerőként a második körben csatlakozik majd be a versenybe. A márciusi, Ankarában rendezett junior teremíjász vb-n győztes versenyző célja a világjátékokra jutás, ehhez gyűjthet ranglistapontokat a kontinenstornán.

slp \ scp \ bhi

MTI 2016. május 25.

 

(Kép forrása: Internet)