Kezdőlap Egészség Jótékonysági gerillaakció az AVV szervezésében

Jótékonysági gerillaakció az AVV szervezésében

Az Alföldi Vegyipari Vállalat mindig is nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra, valamint szociális intézmények, és rászorulók támogatására. A Wojtyla Háznak rendszeresen adományoz ajándékcsomagokat Gyulai László ügyvezető úr, aki ez alkalommal a Humán-Rehab Közhasznú Egyesület szervezet alatt működő Fogyatékos Személyek Gondozóháza és Napközi Otthonát támogatta egy tisztítószerekből álló csomaggal. Az intézmény vezetője, Sándor Tiborné hálás köszönettel fogadta Gyulai Úr felajánlását, és egy kellemes hangulatú beszélgetés keretében mesélt az intézmény működéséről, mindennapjairól, valamint volt olyan kedves, hogy körbevezetett bennünket az épületben, hogy közelebbről is megismerhettük a gondozottak életét, körülményeit.

Megtudtuk, hogy a lakók zöme állami gondoskodásból került be, sokan pedig már több, mint húsz éve élnek az intézményben. Többségük 18-20 éves koruk körül érkezett, így mára sok gondozott negyven év feletti. Az idő előrehaladtával sajnos egyre romlik az egészségük, a gyógyszerek pedig nem kevés pénzbe kerülnek. Ezért is van hatalmas szükség minden segítő kézre, mint amilyet Gyulai László ügyvezető úr is nyújtott adománycsomagjával.
Az intézmény a szűkös keretek ellenére próbálja mindenben a lehető legjobbat nyújtani lakói számára. A két-háromágyas szobák modern berendezéssel és bútorokkal, és gyönyörű, otthonos légkörrel rendelkeznek. A gondozottak bizonyos munkákat is vállalnak napközben, például kapcsolók, konnektorok összeszerelését végzik, konyhai kisegítőként tevékenykednek, és vannak, akik az épület takarításában vállalnak szerepet.

Az Alföldi Vegyipari Vállalat jótékonysági akciói még nem értek véget. Gyulai László ügyvezető úr több hasonló ajándékcsomaggal szeretné támogatni a Humán-Rehab Közhasznú Egyesületet, jó példát mutatva ezzel mindazon cégeknek, akik ugyancsak szívén viselik a társadalmi problémák fontosságát.

További képek: https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207449731935739

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1727048644236278&id=100007934777254