Kezdőlap Egészség A Richter felvásárolta a svájci Finoxot

A Richter felvásárolta a svájci Finoxot

A Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön bejelentette, hogy 190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) megvásárolta a női termékenységgel összefüggő innovatív termékek fejlesztését és értékesítését végző svájci Finox Holdingot.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Richter tudatta, hogy az akvizíciót követően a Finox integrálásával, annak a női fertilitást növelő készítményével bővíti a nőgyógyászati termékkínálatát.
A Richter globális jogokat szerez a Finox legfontosabb készítményének értékesítésére, amely az EU területére 2014 májusában kapott forgalomba hozatali engedélyt és amelyet már több mint 20 országban értékesítenek. A megállapodás ugyanakkor nem tartalmazza az FDA törzskönyvezése esetén az Egyesült Államok piacára bevezethető, hormont tartalmazó készítményre vonatkozó értékesítési jogokat, amelyek Willy Michel tulajdonában maradnak – közölte  a társaság.
„A Finox kiemelt stratégiai lehetőséget testesít meg a Richter számára kulcsfontosságú terápiás területen és tovább bővíti a nőgyógyászati portfoliónkat. Várakozással tekintek a Finox szakértői gárdájával való együttműködés elé” – jelentette ki Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

egr \ pmg

MTI 2016. június 30.