Kezdőlap Események A Tour de Zalakaros hőse

A Tour de Zalakaros hőse

A 13 éves Noel volt a Mapei Tour De Zalakaros hőse. A kisfiú korábban egy baleset miatt agykárosodást szenvedett, ezért egy különleges kerékpárral egy úgynevezett visziklivel teljesítette a verseny 33 km-es távját. A hétvégi versenyen az ő kezelésére is gyűjtöttek.

Több mint ezerötszáz induló vett részt a Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros versenyen a hétvégén. A nők között Köllő Zsuzsanna végzett az első helyen a 127 kilométeres távon. A férfiak versenyét Simon Péter nyerte, mindketten a EPRONEX Special-bikes Team versenyzői.

Azonban a nap hőse Zalka Noel, aki a Mapei csapat tagjaként egy speciális kerékpárral, visziklivel teljesítette a 33 kilométeres családi távot.

“Fantasztikus élmény volt, hogy megoszthattuk a verseny élményét Noellal. Ugyanakkor szerettünk volna segíteni és felhívni a figyelmet az agysérülést szenvedett gyermekeket segítő Kis Túlélő Alapítvány munkájára” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A hétvégi versenyen a támogatásoknak és a Mapei Kft. közreműködésének köszönhetően közel négyszázezer forintot sikerült összegyűjteni a kezelések támogatására.

A Mapei elkötelezett a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett. Küldetésük, hogy egészség és környezetbarát építési termékeikkel segítsék az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában, hogy hosszú távon értéket hozhassanak létre. Nem csak a környezetért tesznek meg mindent, hanem az egészség megőrzéséért is, ezért támogatja a Tour de Zalakaros kerékpárversenyt is.