Kezdőlap Események Hét tonna jelöletlen zöldséget találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Hét tonna jelöletlen zöldséget találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Szeged, 2016. június 6., hétfő (MTI) – Hét tonna jelöletlen zöldséget találtak egy román tehergépjárműben a pénzügyőrök Nagylak térségében, a szállítmányhoz hamis számlákat mutattak be, ezért az ügyben büntetőeljárás indult – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferens közölte, a pénzügyőrök egy Magyarországról Romániába különféle szezonális zöldséget szállító teherautót ellenőriztek Nagylak közelében. A jármű román sofőrje két számlát mutatott be a szállítmányról. A bizonylatok szerint 3 tonna, valamint 1678 darab és 800 kötés zöldség volt a raktérben. Ezzel szemben a mérlegelés során kiderült, ténylegesen 7 tonna rakományt vittek volna ki az országból.
Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer adatai szerint a szállítmányt nem jelentették be, sőt a két bemutatott számla hamis volt – tudatta az alezredes.
Az élelmiszer-biztonsági hatóság munkatársa azt is megállapította, hogy az egész rakomány jelöletlen, így kockázatosnak minősítette, és elrendelte a megsemmisítést.

bkzg \ bhi

MTI 2016. június 6.

 

(Kép forrása: Internet)