Kezdőlap Diákélet Lukas Graham-koncert 2017 márciusában a Sportarénában

Lukas Graham-koncert 2017 márciusában a Sportarénában

Budapest, 2016. június 13., hétfő (MTI) – A világhírnév küszöbén álló dán pop-soul csapat, a Lukas Graham ad koncertet 2017. március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában, első világkörüli turnéja keretében.

Az európai körút jövő februárban indul az Egyesült Királyságban, majd április közepén ér véget. Az együttes fellép Írországban, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Portugáliában, Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is – közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.
Az énekes-dalszerző, Lukas Graham Forchhammer által vezetett zenekar 7 Years című slágerével az idei éve eddigi legnagyobb felfedezettje a zeneiparban: 33 országban vezette a slágerlistát, második helyezést ért el az amerikai listán, és már több mint 425 millió Spotify-letöltésnél jár. A csapat a közelmúltban a Billboard Music Awards gálán is fellépett. Legfrissebb, Mama Said című kislemeze júniusban debütál a rádiókban.
A Lukas Graham tavaly megjelent második, cím nélküli albuma a slágerlista élén kezdett Kanadában és Ausztráliában, második helyen indított az Egyesült Királyságban és Új-Zélandon, a harmadikon az amerikai slágerlistán. A New York Times ezt írta a Lukas Grahamről: „Nagyon jól összerakott dalok, amelyekben a pop-soul üteme ügyesen egybeolvad a hiphop gyors ritmusával”.
Az énekes Christianiából, egy Koppenhága közepén található autonóm művészeti közösségből származik, ott fejlesztette ki sajátos, nagyon őszinte és kemény hangvételű dalszerzői tehetségét. Klasszikus zenei képzettséget a Copenhagen Boys’ Choir tagjaként szerzett, ezt színesítette ír folk gyökerekkel és a hiphop iránti szenvedélyével.

bgu \ kpt

MTI 2016. június 13.

 

(Kép forrása: Internet)