Kezdőlap Események „Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozat

„Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozat

Péntek délelőtt 9 órakor ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke az önkormányzat által rendezett, „Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozat 2. rendezvényét.
Elmondta: szeretné, ha a megyében élők, főként a megyeszékhely, Kecskemét lakói valóban megismernék a megyét, az itt rejtőző kincseket, értékeket. A járás mind a 6 polgármestere (Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Kiskunfélegyháza, Pálmonostora, Petőfiszállás) megtisztelte jelenlétével a mai napot, egyhangúan üdvözölték és támogatásukról biztosították a kezdeményezést.
A megnyitó zárásaként Puskás Antal, petőfiszállási plébános rövid ima keretében megáldotta a programot. Ezúttal a Kiskunfélegyházi járás értékei költöztek a Megyeháza elé: bemutatkozott Aranymonostor, a bugaci kincsesláda egyedülálló régészeti emlékei, Kurultaj és Bugac különleges világa.
A Megyeháza előtt egész nap a térségre jellemző, adalékanyag-mentes élelmiszerek kóstolója és vására fogadta az odalátogatókat: mézek, fűszerpaprika, paprikakrém, tanyasi torma, házi sajtok és lekvárok, kézműves csokoládé került a termelők asztalaira. Terítéken volt a helyben sült kenyérlángos és a kézműves csapolt sör is. A kisebb korosztályt hagyományos kézműves foglalkozások várták. A nap zenei aláfestéseként kecskeduda, citeraszó és tekerőlant szolgált. A betérő vendég ízelítőt kaphatott a térség ősi mesterségeiből, természeti értékeiből és turisztikai látnivalóiból is.

Kecskemét, 2016. július 11.