Kezdőlap Egészség Élőételekkel az egészségünkért

Élőételekkel az egészségünkért

A Vitál Élőételbár egy teljesen új kezdeményezés Kecskemét térségében és mindenkinek szól, akik számára fontos egészségük megőrzése.
Bogdánné Ubornyák Borival, a Vitál Élőételbár megálmodójával és tulajdonosával beszélgettünk.

Az első lépések:

„Mindig foglalkoztatott a kérdés, miszerint idős korunkra hogyan tudnánk megőrizni rugalmasságunkat, egészségünket, hogy nyugdíjas éveinket ne az egészségügyi intézményekben töltsük.

Ennek az útkeresésnek a kapcsán ismerkedtem meg Victoria Boutenko – Nyersétel csodája című könyvével, amelyet Urbán Vali fordított magyar nyelvre és alkalmazott, így hozva át nyugatról a nyersétel készítés alapjait. Neki köszönhetően találtam rá az élőétel táplálkozásra, amely radikálisan megváltoztatta az életemet.
A könyv írója megdöbbentő tényeket sorakoztat fel, hiszen azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek átesnek a főzési folyamaton, gyakorlatilag elvesztik vitamintartalmuk ötven százalékát, továbbá enzim tartalmuk száz  százalékát. Amit a természet adott nekünk, hogy elfogyasszuk és tápláljuk vele a szervezetünket, azt mi elpusztítjuk a főtt-sütött ételformában és más egyéb adalékanyag, színezék alkalmazásával bevisszük szervezetünkbe, azt várva, hogy egészségesek maradjunk tőle.”

Megálmodástól a kivitelezésig:

„A könyv elolvasása után úgy döntöttem, hogy életmódot váltok.  Nem volt egyszerű folyamat, viszont az kárpótolt, hogy az új táplálkozási forma hatására beindult a tisztulási folyamat a szervezetemben. Méreganyagok szabadultak fel, amelyek eleinte különböző egészségügyi mellékhatásokat hordoztak magukkal, de könnyen átmentem ezen a folyamaton.

Egy kis idő múlva azt vettem észre, hogy az energiakapacitásom, koncentrációs képességem megnövekedett, az alvásigényem csökkent, az ételek ideális esetben fogyasztó hatással bírnak, a gondolkodás kitisztul, és ami még lényeges, hogy a bőrünk, a hajunk és a körmünk is megszépül.
Miután bekövetkeztek ezek a pozitív változások, a különböző kémiai kozmetikumokról, parfümökről, hagyományos mosószerekről is lemondtam, helyettük növényi alapanyagokból készített kozmetikumokat, illóolajokat kezdtem el használni.
Az új életmódnak köszönhetően teljes mértékben kitisztult a szaglásom, a tiszta dolgokra kezdtem túratársaim. A nyers-vegán ételek élettel töltik fel szervezetünket, továbbá segítenek helyreállítani a testünk megfelelő működését.

Ezen pozitív változások után terveztem el, hogy magam is szeretném megismertetni az emberekkel a nyers táplálkozási formát, a Vitál Élőételbár létrehozásával.
A vállalkozás kapcsán Hollóné Sánta Ilonában leltem társra, akivel egymástól függetlenül találtunk rá a nyers-vegán ételek nyújtotta csodára. Mindkettőnket foglalkoztatott az egészséges, betegségektől mentes, boldog, hosszú élet titka. Közösen vágtunk bele a Vitál Élőételbár kivitelezésébe.  Ilona fogja készíteni az ételeket, jómagam pedig a cég üzleti szektorában veszek részt.
Természetesen lesz még mellettünk egy stáb, akik az alapanyag beszerzést, az ételek kiszállítását, előkészítését szervezik, ezzel segítve munkánkat.” – nyilatkozta a tulajdonos asszony.

A Vitál Élőételbár ünnepélyes megnyitója augusztus 25-én lesz, ahol a vendégek megtekinthetik majd az ételkészítés módját, folyamatát is.
Az ételek készítése speciális, nagyteljesítményű turmixgépek alkalmazásával történik, melyek segítségével az étel pépessé, ízletesebbé válik. Az élő étel eljárás lényege az, hogy a folyamat során  a  – kizárólag növényi az alapanyagokat   – nem hevítjük 42 Cfok fölé, nincs  főzés, sütés, az étel készítése teljes mértékben nyers alapon történik.
„ Az alapanyagokat gondosan válogatjuk ki, az ételeket szeretettel, odafigyeléssel készítjük. Szívünkön viseljük, hogy ki-ki az egyéni igényeinek megfelelően tudjon választani étlapunkról.”

A különböző nyers ételek a http://www.eloetelbar.hu weboldalon érhetők el a kedves vásárlók számára, ahol különböző levesek, főételek, turmixok, kenyerek, kekszek, és édességek széles választéka található meg.

A vásárlás során menü is elérhető, de akár külön-külön is lehet majd rendelni. Fontos szempont, hogy a Vitál Élőételbárból rendelt ételek elfogyasztása után nincs teltségérzet, az enzimek azonnal végzik a munkájukat, felgyorsítva ezzel az emésztést, megakadályozva az elnehezülést.

Az online étlapból külön lehet majd rendelni olajos magvakból, zöldségekből készült kenyereket, az édesszájúak pedig különböző ízesítésű kekszeket is kipróbálhatnak.
Ezen ételek elfogyasztásával, sokkal könnyebb az átállás a nyers táplálkozásra, mivel nem csak ízletesek, de egészségesek is.

Szeretném, ha minél több emberhez eljutna a Vitál Élőételbár és a nyers alapanyagokból készített ételek híre.
Úgy gondolom, hogy mi ezzel az életmóddal segíthetnénk elő az emberek egészségének megőrzését.”

Szeretettel várunk mindenkit a megrendelőink között!

Vitál Élőételbár
Tel.: 76/ 474 – 080
[email protected]