Kezdőlap Események Nagy sikert aratott a Hetényegyházi Fogathajtó

Nagy sikert aratott a Hetényegyházi Fogathajtó

Ismét fogathajtó versenyt rendeztek Hetényegyházán, az idei évben immár második alkalommal. Az első egy országos bajnokság volt, ez alkalommal pedig egy hagyományőrző fogathajtást láthattunk a hetényi lovaspályán. Gönczi Imre, a Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület elnökével beszélgetett szerkesztőségünk.

Gönczi úr elmondta, hogy bár egy komoly versenyről van szó, mintegy harminc indulóval, mégis inkább azt szeretnék, ha inkább a jó hangulatról, a társaságról, és az együttlétről szólna. A hagyományőrző fogathajtó verseny igencsak közkedvelt, amit a nevezők és az érdeklődők száma is mutat.

Az előző évben, az országban elsőként rendeztek Hetényegyházán veterán fogathajtást, melynek rendkívül nagy sikere volt mind a hajtók, mind a lovas szakmai vezetés körében. A következő évben, ismét sor kerül majd a veterán fogathajtásra, melyen az indulók életkora átlagosan hetven év körül szokott lenni. Az idei sikerek következtében, 2017-ben, Hetényegyháza ismét lehetőséget fog kapni az országos bajnokság szervezésére, hiszen az előző fogathajtó OB is kifogástalan minőséggel, pályával és kiszolgálással bírt.

Gönczi Imre kiemelte még a fejlesztések, beruházások fontosságát, hiszen egy országos bajnokság megrendezése komoly infrastruktúrát és szervezést igényel.

Tervben van egy újfajta sportág bevezetése is, egy kutyás tagozaté, amely hiánypótló lenne a térségben, ugyanis Kecskeméten nincs olyan fedett pályás terület – esős idő esetére – ahol kutyakiállításokat, vagy versenyeket lehetne rendezni. Hetényegyháza erre ideális helyszín lenne, hiszen a városhoz közel, jól megközelíthető helyen fekszik.

A szervezők elmondták, végig arra törekszenek, hogy mindenki – hajtók és látogatók egyaránt – jó hangulattal, érdekes élményekkel távozzanak a versenyről, és hogy mindenki, korosztálytól függetlenül megtalálja a maga érdeklődési körét a rendezvény alatt.

Az indulók listája:

  1. Béres Mihály
  2. Gyulai Norbert
  3. Káplár József
  4. Vida Filus István
  5. Viszus Szabolcs
  6. Balázsevics Imre
  7. Tamás Attila
  8. Lovass Sándor
  9. Besze Károly
  10. Erdős Krisztián György
  11. Szabó Pál
  12. Bakó János
  13. Bokros László
  14. Guti Béla
  15. Lucza Gábor
  16. Küri Albert
  17. Simon József
  18. Czirkos István
  19. Kovács László
  20. Lovász Ádám
  21. Gyulai János
  22. Borsodi Pál
  23. Józsa Gyula
  24. Zsebő Péter
  25. Hajagos Márk
  26. Fodor Zsuzsanna
  27. Tolvaj Norbert
  28. Mráz László

 

A verseny eredményei: HAMAROSAN