Kezdőlap Egészség Az iskolai bántalmazások ellen szólal fel Budapesten Nick Vujicic

Az iskolai bántalmazások ellen szólal fel Budapesten Nick Vujicic

Az iskolai bántalmazások, zaklatások elleni küzdelem, az együttműködési készség javítása és az elfogadó, befogadó szemlélet kialakítása a fő missziója Nick Vujicic idei kampányának, amelynek keretében a kéz és láb nélkül született világhírű motivációs tréner három előadást is tart a budapesti Tüskecsarnokban szeptember 21-én és 22-én.

Nick Vujicic idén Amerikában indította el a Maradj erős! (Stand strong!) címmel futó turnéját, amelynek célja, hogy felszólaljon az iskolai zaklatások és bántalmazások ellen. A magyarországi előadásokból befolyó összeget a Nem Adom Fel Alapítvány által működtetett, sérült emberek integrációját támogató programokra fordítják – közölték a szervezők az MTI-vel.
A turné keretében két nyilvános és egy zárt körű, kifejezetten magyarországi középiskolásoknak szóló előadást tart a nemzetközi szinten is elismert szónok. A szeptember 22-i, délelőtti diákelőadást a helyszínen jelenlévőkön kívül egy ingyenes, online közvetítés segítségével a Nem Adom Fel Alapítvány oldalán regisztráló iskolák diákjai is élőben követhetik.
Nick Vujicic kampányában azokat a fiatalokat szeretné bátorítani, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy a megalázottság érzését. Nekik szeretné megmutatni, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni és hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani.
Egy tavaly végzett kutatás szerint tíz diákból egyet hetente többször is bántalmaznak kortársai vagy tanárai, ezért nagyon fontos a megelőzés, a témával való hatékony foglalkozás, amelynek egyik fontos eszköze a kommunikáció és az együttműködés megtanítása a gyerekeknek.

psc \ kpt

MTI 2016. szeptember 7., szerda