Kezdőlap Olvasgató Európai Sporthét másodszor Magyarországon

Európai Sporthét másodszor Magyarországon

Szombattól jövő vasárnapig, kilenc napon át második alkalommal kerül sor Magyarországon – a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) koordinálásában – az Európai Sporthét rendezvénysorozatára.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Czene Attila, az MSZSZ elnöke elmondta, hogy az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy minél több emberrel szerettessék meg a sportolást, mivel a kontinensen a lakosság hatvan százaléka nem mozog rendszeresen. A sporthét több mint harminc ország részvételével zajlik. Az Atlantában olimpiai bajnok úszó szomorúan jegyezte meg a tényt, hogy az elhízások terén Magyarország vezet Európában, igaz – tette hozzá – már nő azok száma – 2009-hez képest tíz százalékos a javulás -, akik hetente ötször sportolnak.
„Az esemény célja a figyelemfelkeltés, hogy ne csak egy-két hétig mozogjunk” – mondta Czene Attila, aki emlékeztetett arra, hogy a tavalyi sorozat 300 rendezvénye több mint 300 ezer embert mozgatott meg Magyarországon.
Az idei kínálatból kiemelte a vasárnapi családi mozgásfesztivált, melyet a Kopaszi-gáton rendeznek 10 és 17 óra között.
A sajtótájékoztatón Joó Abigél Európa-bajnok cselgáncsozó elmondta, hogy ma már ugyan nincs ideje a szabadidősportra, de gyerekkorában, amikor még volt, szeretett tollaslabdázni és pingpongozni. Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó arról beszélt, hogy ha akad egy kis ideje, gyerekeivel teniszezget, egyúttal jelezte: a vasárnapi sportnapra egész családjával kilátogat.
Czene Attila a sajtótájékoztatón megemlítette, hogy az idei sorozatra eddig 120 eseményt regisztráltak országszerte, de bízik benne, hogy ez a szám a tavalyi közelébe emelkedik majd.

sfm \ sgr \ sag

MTI 2016. szeptember 6., kedd