Kezdőlap Olvasgató Ötmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Baranyában

Ötmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Baranyában

Négy ember ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem miatt a rendőrség, amely négy baranyai helyszínen összesen ötmillió forint értékű drogot foglalt le szerdán – írta a megyei főkapitányság csütörtökön a police.hu honlapon.

A közlemény szerint egy szigetvári áruház parkolójában egy 24 éves helyi és egy 30 éves albán férfit fogtak el, és több mint egy kilogramm kábítószernek tűnő növényi származékot és egymillió forint készpénzt foglaltak le tőlük.
A Komlón elfogott 31 éves holland férfitól és 45 éves helyi nőtől házkutatás után 2479 gramm kábítószergyanús pasztát és 1873 tablettát, valamint a kábítószer előállításához használatos berendezéseket foglaltak le – közölték.
A rendőrség kezdeményezte az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartoztatását.
Az akció keretében Gyódon egy 17 éves fiatalt fogtak el, aki a rendőrök megérkezésekor 667 gramm növényi származékot próbált megsemmisíteni. A kábítószer-gyorsteszt nála a marihuána hatóanyagára és kokainra is pozitív értéket mutatott. Rózsafán pedig egy 33 éves helybéli férfinál találtak 218 gramm, ugyancsak kábítószernek tűnő anyagot. Velük szemben kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

bbg \ ppd

MTI 2016. szeptember 1., csütörtök