Kezdőlap Események Polgármestert választanak vasárnap Fülöpházán

Polgármestert választanak vasárnap Fülöpházán

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Fülöpházán. A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Vincze Miklós, a Bács-Kiskun megyei község jegyzője az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Nagyné Balogh Csilla és Lesi Árpád Mihály, mindketten függetlenként.
Hozzátette: a választásra jogosult mintegy 760 helyi lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig egy helyen, a helyi művelődési házban szavazhat Fülöpházán.
Az időközi választásig a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, Csaplár Tibor Imre (független) vette át.
A korábbi polgármester, Balogh József 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát, akinek emiatt eltört az orr- és a járomcsontja. A Kecskeméti Törvényszék júniusban, jogerősen tíz hónap – két év próbaidőre – felfüggesztett börtönre súlyosította az elsőfokú bíróság 420 ezer forint pénzbüntetést kiszabó ítéletét.

bszan \ bám \ bhi

MTI 2016. szeptember 28., szerda