Kezdőlap Események Vádat emeltek egy fegyvereket és lőszereket rejtegető nagykátai férfi ellen

Vádat emeltek egy fegyvereket és lőszereket rejtegető nagykátai férfi ellen

MEGOSZTÁS

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy férfi ellen, akinek a házában több mint egy tucat fegyvert és több ezer lőszert találtak tavaly decemberben – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a korábban biztonsági őrként dolgozó férfinak régóta szenvedélye volt a fegyverek, lőszerek, fegyverfődarabok gyűjtése, ápolása, átalakítgatása. A lőfegyvereket, lőszereket börzéken szerezte meg, találta vagy ajándékba kapta. A nagykátai rendőrök 2015 decemberében házkutatást tartottak nála, s a garázs felett kialakított álmennyezet és a födém között egy rejtett tárolóra bukkantak. Onnan tizenöt lőfegyver és csaknem kétezer lőszer került elő, ezek tartására a vádlottnak nem volt engedélye.
A szóvivő tájékoztatása szerint a férfi a fegyverek egy részét átalakította: a hatástalanítottakat visszaélesítette, néhány fegyvert több másik alkatrészeiből állította össze. A házkutatás során előkerült és lefoglalt lőfegyverek és lőszerek működőképesek, emberi élet kioltására alkalmasak, ugyanakkor a rendőrségi nyilvántartás szerint bűncselekmény elkövetésével nem hozhatók kapcsolatba.
A Nagykátai Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – tette hozzá Gyugyi Csilla.

htm \ bám \ gry

MTI 2016. október 28., péntek

MEGOSZTÁS