Kezdőlap Rendőrségi hírek Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A balesetmentes közlekedés érdekében a látás és láthatóság kiemelt fontosságára hívták fel a figyelmet a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága idén is csatlakozott a Látni és látszani elnevezésű országos kampányhoz, amelynek keretében az egyenruhások 2016. november 9-én 14 órától 20 óráig fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtottak végre a megyében.

 

A munkába járás során naponta autóbusszal ingázók közül többen a kora esti órákban hazatérve külterületi megállóban szállnak le és a lakóhelyükig tartó távolságot már sötétben, gyalogosan teszik meg. Az út szélén haladók biztonsága érdekében fontos, hogy pontosan ismerjék és betartsák gyalogosokra vonatkozó szabályokat, továbbá őket is időben észrevegyék az úton közlekedő járművezetők. Az egyenruhások az autóbuszok külterületen élő utasai számára – a helyes gyalogos közlekedési magatartásra történő figyelemfelhívás mellett  – láthatósági mellényeket osztottak ki .

Az akció keretében a kerékpárosokat is figyelmeztették a szabályok betartásának fontosságára és nekik is adtak láthatósági mellényt, valamint lámpát.

A közlekedők és az utasok megköszönték a személyes odafigyelést és a hasznos tanácsokat. A kampánnyal kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.hu honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információk érhetőek el a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel, valamint a jogszabályok előírásainak megfelelően közlekedjenek! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!