Kezdőlap Kecskemét A szívükkel nyerték meg a rangadót a kecskeméti futsalosok!!!

A szívükkel nyerték meg a rangadót a kecskeméti futsalosok!!!

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Rubeola FC Csömör: 4-3

A ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club a Rubeola FC Csömör csapatát fogadta hétfő este a Messzi István Sportcsarnokban. A Rubeola tavaly még NB I-es tagsággal rendelkezett, célja, hogy mihamarabb visszakerüljön a legjobbak közé. Októberben az odavágón, a kecskemétiek 2 gólos hátrányból felállva, az utolsó másodpercben tudtak fordítani, és hozták el Csömörről a 3 pontot! A mérkőzés előtt azonos pontszámmal, egymás mellett állt a két csapat a harmadik és a negyedik helyen. Így igaz rangadóra volt kilátás.

A mérkőzés nagyszerűen kezdődött a hazaiak számára. Az 5. percben Valkai centerezte be a labdát az ellenfél kapuja elé, ahol az egyik csömöri játékos rosszul ért bele a labdába, és lábáról az elmozduló kapus mellett bepattant a játékszer a kapuba. Öngól (1-0). Felébredt a Csömör, gyors egymás után alakították ki a helyzeteiket, aminek meg is lett az eredménye, a 7. percben Tápi lőtte ki a hazaiak kapuját. (1-1) Majd a Csömörön az év sportolójának megválasztott Érsek Róbert volt eredményes, és máris 1-2 vendégeknek. Ebben a periódusban a kecskeméti csapat nem találta a meccs ritmusát, eladott labdák, pontatlan lövések mutatták, hogy porszem került a gépezetbe. És a félidő végén még egyet csattant a Rubeola ostora. Érsek megint jó helyen volt, és 25 másodperccel a vége előtt növelte a vendégek előnyét. (1-3)

A szünetben Cserenkó mester felpaprikázhatta a hazai alakulatot, ugyanis a második félidő 1. percében már kecskeméti gólnak örülhetett a mintegy 200 hazai szurkoló. Móra passzolt szépen az alapvonalánál álló Kovács J.- nek, aki egy csel után, belöbbölte a labdát a hatos előterébe, ahol már érkezett Torbavecz, és okosan kilőtte a kapu baloldalát. (2-3) A hazaiak teljesen más ritmusban érkezte ki a második etapra, nem volt elveszett labda, és leheletnyi pihenést sem hagytak a csömöri játékosoknak. Jött is az egyenlítés a 27. percben, Dobosi lőtte kapura 12 méterről, ami ugyancsak megpattant egy védő játékos lábán, és így került az elvetődő kapus mellett a kapuba. Újabb öngól (3-3). Rá egy percre, Pánczél iramodott meg a baloldalon kontrajátékot követően, és önzetlenül passzolt volna Kovács J.-nek, akit a hátra futó Jenei letarolt. A játékvezető büntetőt és kiállítást ítélt. A nagybüntető mögé Ferenczy állt, és magabiztosan a kapu baloldalába bombázott. Ezzel 2 gólos hátrányból fordított és átvette a vezetést a kecskeméti gárda. (4-3) .

A történteket nehezen emésztették meg a vendégek, Kovács J. birkózott a labdáért, mikor Érsek megtaposta a már földön fekvő hazai centert. A játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot. A Csömör ezután átállt az 5 a 4 elleni játékra, és mindent egy lapra feltéve rohamozta a hazaiak kapuját, de az újdonsült apuka, Gyenes állta a sarat. Sőt… A vége előtt 1 perccel a vendégek kisbüntetőhöz jutottak. Ám a hazaiak hálóőre bravúrosan megfogta az erős löketet. Így egy őrületes meccsen, hazai közönség előtt rangadót nyert a ScoreGoal, ezzel egyre biztosabb, hogy dobogón fognak ráfordulni a rájátszásra.

Góllövők: Husz (5. – öngól), Torbavecz (21.), Jenei (27. – öngól), Ferenczi (28.) ill. Tápi (7.), Érsek (8., 20.)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző: „Ezt a mérkőzés azért nyertük meg, mert a fiúknak óriási szívük van, amit ma este kitette a pályára is. Az első félidőben a jó kezdés ellenére nem találtuk a fogást az ellenfélen, nem játszottunk jól, helyre kellett rázni a srácokat a szünetben. Ez most nagyon jól sült el, jött is a második etapban a gyors gól, ami kellett, hogy még jobban küzdjenek, hiszen lőtávolba kerültek a vendégek. És innen már nem volt megállás… Köszönjük a szurkolóknak, hogy mindvégig bíztak bennünk és hajtották a csapatot. Ők voltak a 6. játékos a pályán.”

 

 

Sportbaráti üdvözlettel:

 

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök