Kezdőlap Események Ausztrál győzelem Lipcsében – Biztos magyar részvétel a döntőben

Ausztrál győzelem Lipcsében – Biztos magyar részvétel a döntőben

A szabadkártyás ausztrál Boyd Exell nyerte a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa vasárnapi lipcsei pontszerző második versenyszámát. Az már biztossá vált, hogy Dobrovitz Józsefnek szurkolhatnak a magyarok a világkupa göteborgi döntőjében, melyet február 25-26- án rendeznek meg Svédországban. Dobrovitz József a 4. helyet foglalja el jelenleg a döntőbe kerülésért vívott küzdelemben, Göteborgban a bordeauxi verseny után a pontverseny első hat helyezett fogathajtója jut be.

Boyd Exell nyerte meg a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa vasárnapi lipcsei pontszerző második versenyszámát. Az ausztrál többszörös világbajnok 109,20 másodperces hajtást mutatott be az összevetésben. A második helyen a svájci Jerome Voutaz zárt 109,41 másodperces, szintén hibátlan hajtással. A harmadik helyet a holland Ijsbrand Chardon szerezte meg 112,73 másodperccel, hibapont nélkül.

A göteborgi döntőbe kerülésért vívott pontversenyben jelenleg az ausztrál Boyd Exell és a holland Ijsbrand Chardon vezet holtversenyben 27 ponttal. Mögöttük harmadik a holland Koos De Ronde 25 ponttal, negyedik a magyar Dobrovitz József (21 pont), ötödik a svájci Jérôme Voutaz (20 pont), hatodik a német Georg Von Stein (15 pont), hetedik a magyar ifj. Dobrovitz József (13 pont).

A világkupa döntő előtti utolsó fordulót a franciaországi Bordeauxban rendezik meg február 4-5- én. Ott Koos De Ronde (NED), Edouard Simonet (BEL), Boyd Exell (AUS), Ijsbrand Chardon (NED), Georg Von Stein (GER), szabadkártyásként Benjamin Aillaud és Sébastian Mourier indul, tehát magyar résztvevője nem lesz a versenynek.

A FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa összesített pontállása és a lipcsei 2. versenyszám + összevetés eredményei a mellékletben találhatók.

A FEI Fogathajtó Világkupa fordulókon a magyar versenyzők hivatalos kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat, a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221

Budapest, 2017. január 22.