Kezdőlap Jótékonyság Autisták megsegítésére adnak koncertet a Bogányi testvérek

Autisták megsegítésére adnak koncertet a Bogányi testvérek

Autizmussal élők megsegítésére adnak jótékonysági koncertet Bogányi Gergely és családtagjai ma este a Zeneakadémián. Az est bevételével a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány gyöngyösi Autista Segítő Központját támogatják – közölte a szervező ferences rend.

A koncerten Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Robert Schumann, Franz Schubert és Liszt Ferenc művei csendülnek fel Bogányi Gergely (zongora), Bogányi Bernadett (fuvola), Bogányi Bence (fagott) és felesége, Clara Dent (oboa) tolmácsolásában. Az est védnökei Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. A koncertet a Bartók Rádió élőben közvetíti.
A ferences rend által működtetett gyöngyösi központban 1999 óta foglalkoznak autizmussal élő gyerekekkel és fiatalokkal. Az intézmény Magyarországon egyedülálló módon komplex fejlesztést és támogatást biztosít, amely magában foglalja az iskolai oktatást, a gyermekotthont, a felnőttek átmeneti otthonát, lakóotthonát és foglalkoztatását is. Az intézményben jelenleg 43 gyereket és fiatalt látnak el.
A központban az alapellátáson túl speciális fejlesztéseket és terápiákat kapnak az autizmussal élő gyerekek és felnőttek, akik az év nagyobb részét az intézmény falai között töltik.
Az autizmus becslések szerint világszerte 67 millió, Magyarországon mintegy 100 ezer embert érint.

bnid \ kpt

2017. január 19., csütörtök