Kezdőlap Rendőrségi hírek Több helyről loptak

Több helyről loptak

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

2017. január 19.
A gyanú szerint a két farkaslyuki gyanúsított által ellopott tárgyakat a harmadik társuk kezdte el értékesíteni, de a kiskunfélegyházi rendőrök egy napon belül elfogták őket.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves farkaslyuki férfi ellen és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves kiskunfélegyházi nő ellen, továbbá lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves farkaslyuki férfi ellen.

Az egyik kiskunfélegyházi szállón a szobájában egyedül alvó férfi arra ébredt fel 2016. szeptember 28-án 6 óra 30 perc körül, hogy a 24 éves gyanúsított – aki addigra már bereteszelte a bejárati ajtót – az ő és lakótársának dolgai között kutat, illetve már több mindent magához vett. A sértett számon kérte a 24 éves férfit, aki rákiabált. Ezt követően a farkaslyuki férfi az ablakon keresztül a megszerzett értékekkel kiugrott és elmenekült.

Továbbá a 24 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lopást követően visszament a szállóra és onnan többek között két adaptert, egy gázpalackot, több mint 100 ezer forintot és egy útlevelet lopott el.

Egy nappal korábban a rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak Kiskunfélegyházán, a Szentesi úton parkoló tehergépkocsi rakterét feltörték és onnan többek között egy bontókalapácsot és két kávéfőzőt loptak el.

A 24 éves férfi a rendelkezésre álló adatok alapján Kiskunfélegyháza, Illésházy utca egyik ingatlanába tört be 2016. szeptember 8-án és onnan hozzávetőleg 60 ezer készpénzt lopott el.

A nő a gyanú szerint a lopott gázpalackot úgy adta el és a bontókalapácsot úgy hirdette, hogy tudta, azok bűncselekményből származnak.

A gyanúsítottak tartózkodási helyén megtartott házkutatás során több olyan tárgyat is lefoglaltak a kiskunfélegyházi nyomozók, amik a sértettek tulajdonában voltak.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg.