Kezdőlap Események Érték, élmény, egészség – újra megyei stand az Utazás Kiállításon

Érték, élmény, egészség – újra megyei stand az Utazás Kiállításon

„Igazi mérföldkő lesz a hétvégi Utazás Kiállításon való részvétel a megyei turizmusfejlesztés életében” – ezzel a mondattal nyitotta meg sajtótájékoztatóját Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, melyet Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármester asszonyával közösen tartott ma délután a kecskeméti Városházán.

Bács-Kiskun megye hosszú idő után újra képviseli a megye turisztikai értékeit a 2017. március 2-5. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon. A megye egységes arculattal, 72 négyzetméteren, 8 megyei társkiállítóval együtt (Kecskemét, Baja, Kiskőrös, Tiszakécske, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kalocsai Érsekség, Bócsa) jelenik majd meg Magyarország legrangosabb turisztikai seregszemléjén.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett és kíván a jövőben is tenni a megye turisztikai versenyképességének és vonzerejének növelése érdekében. 2015-ben – kifejezetten e célból – létrehozta a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft-t, elkészítette a megye Turizmusfejlesztési Tervét és összeállította a most, az Utazás Kiállításon bemutatni kívánt ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG Kincsek nyomában Bács-Kiskunban című igényes imázskiadványát is.

Szemereyné Pataki Klaudia üdvözölte és elismerte a Megyei Önkormányzat turizmusfejlesztés terén tett lépéseit és örömét fejezte ki az iránt, hogy végre ismét a megyei stand és nem a Dél-Alföldi Régió részeként mutathatja meg magát a nagyközönségnek Kecskemét városa. A megyeszékhely átlagosan 1-2 napot tud nyújtani a turistáknak, de a most megvalósuló megyei összefogással a látogatónak lehetősége nyílik kimozdulni a térségből, így az itt eltöltött idő akár meg is duplázható.

Sok szeretettel várunk és hívunk minden kedves látogatót és érdeklődőt Bács-Kiskun megye „A” pavilon A/313/A számú standján!