Kezdőlap Események Mert télen is kell a versenyhelyzet

Mert télen is kell a versenyhelyzet

Immáron 6. alkalommal rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hagyományos évnyitó Kajak ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupáját az Aquaworldben. A nézők ezúttal is hangulatos versenyt és kiélezett ütközeteket láthattak. 

Ha február, akkor Aquaworld. Ha Aquaworld, akkor biztos, hogy remek hangulat, pezsgés, kiélezett csaták. Hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Kajak ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupáját az Aquaworld Budapestben, ahol ismét rengetegen voltak kíváncsiak a vizes csatározásokra.

A férfi kajakergo 200 méteres versenyében Fodróczi Vilmos nagy harcot vívott Havasi Gergővel az első helyért, de az 1000 méteres finálé is szoros összecsapást hozott a BHSE-s Ceiner Benjámin és a Vasas versenyzője, Solti László között. A riói olimpiát is megjárt Ceiner Benjámin mosolyogva nyugtázta a trónfosztást, hogy legyőzte a tavalyi győztes, 2015-ben maratoni világbajnok Solti Lászlót.

„Tavaly Abu Dhabiban voltam edzőtáborban, így nem tudtam részt venni ezen a versenyen, de most mindenképpen indulni akartam, mert kell a változatosság. Kizökkenti az embert a felkészülésből, versenyhelyzetet ad, ráadásul mindezt nagyon jó a hangulatban. És még nyerni is tudtam, szóval abszolút elégedett vagyok – mondta Ceiner Benjámin.

A női K-1 500 méteres viadalt Horváth Noémi nyerte meg, aki magabiztosan utasította maga mögé Somodi Viktóriát és Bánki Lillát.

„Bár ergóztam a télen, engem is meglepett a győzelem – mondta Horváth Noémi, aki nemrégiben csatlakozott a Kolonics György Alapítvány munkájához. – Ez az utolsó U23-as évem, amelynek úgy futottam neki, hogy mindent egy lapra teszek fel. Közben munkát kaptam a Kolonics Alapítványtól, és mivel a tanulmányaim is a kajak-kenuval kapcsolatosak, a szívem csücske ez a sportág, így éltem ezzel a lehetőséggel. Most igyekszem az időmet jól beosztani, mert maratoniban szeretnék kijutni az idei világversenyekre.

Az ifjúságiak versenyében mindkét kategóriában tiszaújvárosi győzelem született, a fiúk 1000 méteres versenyében Erős Patrik, a lányok 500 méteres viadalában Gábor Netta diadalmaskodott.
A sárkányhajósoknál a szegediek megvédték címüket miután a fináléban sikerült legyőzniük a Hírös Kecskemét csapatát, a bronzcsatában pedig a Merkapt SE nyert a Rubin Lapátolók előtt.

A nap végén rendezték meg az Olimpikonok futamát, amelyben az Aquaworld egysége igazi sztárokkal vehette fel a versenyt, hiszen lapátot ragadott a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és Storcz Botond, a riói játékok aranyérmese, Csipes Tamara, a világbajnok Kárász Anna és a kenus Mike Róbert, valamint az újonnan kinevezetett szövetségi kapitány, a korábbi világbajnok kenus, Hüttner Csaba is. A versenyben sokáig tartotta magát az Aqua egysége, ám végül az Olimpikonok csapata lett a győztes.

Eredmények

Kajak ergométer
Férfiak. Felnőttek. 200 m: 1. Fodróczi Vilmos (Pécs), 2. Havasi Gergő (Fémalk Bomba-AVSE), 3. Solti László (Vasas). 1000 m: 1. Ceiner Benjámin (BHSE), 2. Solti László (Vasas), 3. Fodróczi Vilmos (Pécs).
Ifjúságiak. 1000 m: 1. Erős Patrik (TKKSE), 2. Kós Benedek (Szarvas), 3. Karnok Marcell (Szeged)

Nők. Felnőttek. 500 m: 1. Horváth Noémi (BHSE), 2. Somodi Viktória (TKKSE), 3. Bánki Lilla (KSI). Ifjúságiak. 500 m: 1. Gábor Netta (TKKSE), 2. Bakó Olga (KSI), 3. Kovács Petra Sára (Tata)

Sárkányhajó: 1. Szeged, 2. Hírös Kecskemét, 3. Merkapt