Kezdőlap Események Országos asztalitenisz amatőr Diákolimpia döntő Karcag

Országos asztalitenisz amatőr Diákolimpia döntő Karcag

Időpont: 2017. február 17-19.

Helyszín: Karcagi Városi sportcsarnok.

Az asztalitenisz Országos döntőjére Polónyi Nórának sikerült a Bács-Kiskun Megyei döntő megnyerésével kvalifikálni magát.

Amatőr mit is jelent: Igazolt versenyzők nem vehetnek részt a versenyen. A MOATSZ (Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség) és a Diáksportszövetség az idei kiírásban a csapatbajnokságban engedélyezett iskolánkként egy igazolt versenyző indulását. Az egyéni versenyszámban az 1-2. korcsoportban azok az igazolt kicsik indulhattak akiknek nem volt 5 ranglista pontnál többje a MOATSZ szeptemberi ranglistáin.

Polónyi Nóra: Született Kecskeméten, 2007.08.28.

Iskolája: Kecskemét, Béke téri Általános Iskola 3. osztályos tanulója. A szakosztályunk 1. osztályos projektjének köszönhetően kezdett el asztaliteniszezni Nóra. Az iskolai edzések mellett a Spartacus edzéseit is elkezdte látogatni. Szorgalmának és tehetségének köszönhetően már hamar mutatta jeleit annak hogy érdemes neki az asztaliteniszbe fektetni kicsit több energiát. Nyúl Zsolt edzővel sokat dolgozva az idei tanévben a diákolimpia döntőbe jutás volt a cél. A Megyei megnyerése után és a mezőny feltérképezése után reálisan a dobogót tűztük ki célként az Országos versenyen (amelyhez még jó sorsolásra is szüksége volt Nórinak)

Az Országoson a csoport küzdelmek során magabiztosan játszva került az egyenes kieséses szakaszba, majd 1 szett elvesztése mellett sikerült megnyerni a bajnokságot.

Fodor Miklós vezetőedző: nagy öröm ez ismét a szakosztály életében. Nóri egy rendkívüli kislány, szorgalmas jó tanuló, fegyelmezett és az asztalitenisz utáni érdeklődése 9 éves létére kiemelkedő. Nem olyan régen ugyan ebben a korosztályba Szabó Petrának sikerült Országos Bajnoki címet szerezni.

Gratulálunk Nórinak, Zsoltnak, és a családnak a sikerhez. További szorgos munkát kívánunk az elkövetkező időre!