Kezdőlap Kecskemét Az első és a második csatája szombaton, Kecskeméten

Az első és a második csatája szombaton, Kecskeméten

Óriási rangadó következik a kecskeméti női kézilabdázás életében. Színvonalas, fordulatos, a bajnoki cím végső kimenetelét döntően befolyásoló, forró hangulatú mérkőzésnek lehetnek tanúi a mérkőzésre kilátogató szurkolók szombat este.

Ellenfelünk nem más, mint a PC Trade Szeged KKSE csapata, aki első helyezett csapatunk mögött 4 ponttal lemaradva, a második helyet foglalja el a tabellán.

Helyszínül ismét a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka fog szolgálni a megszokott időpontban, 18 órai kezdettel.

Junior mérkőzés 16:00.

Külön pikantériája a mérkőzésnek, hogy Marosán György vezetőedző, Farkas József másodedző is a Tisza-parti egyesülettől érkezett csapatunkhoz, valamint öt játékos, Aron Andrea, Albert Helga, Zsilák Katalin, Veress Zsuzsanna, illetve Szabó Edina csapatkapitány is Szegedről tette át székhelyét Kecskemétre.

Az őszi szezonban a két csapat összecsapásán a Dél-Alföldön 17-18 arányban győzedelmeskedett csapatunk, így egyértelműen visszavágna Bakó Botond csapata szombaton.

Marosán György vezetőedzőt kérdeztük a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatosan:

A hétvégén ismét rangadóra készül a csapat, hiszen a Szeged érkezik szombaton. Hogyan készültök, mindenki egészséges?

M.Gy.: “Mindenki egészséges. Természetesen ez a bajnokság egyik kiemelt mérkőzése, azonban nem kell másképpen, és többet edzünk ezen a héten mint eddig, hiszen az év minden hetében a minőségi munkára törekszünk, nem egy hét alatt kell a “világot megváltsuk”. Amit a kiegyensúlyozott eredményeink is mutatnak, hogy 17 mérkőzésből 16-ot megnyertünk.”

Szegeden sikerült győzedelmeskednetek, mit vársz a hazai mérkőzéstől?

M.Gy.: “A Szeged egy rendkívül jó játékosokból álló csapat, nem hiába volt a Szeged a bajnoki cím első számú esélyese az év elején. Ezért is volt hatalmas dolog idegenben nyerni az ősszel, úgy, hogy már 7 góllal is vezettünk a mérkőzés bizonyos szakaszában. Úgy gondolom, hogy a mai nap már mi vagyunk az első számú esélyesek, hiszen 4 ponttal vezetjük a tabellát előttük. Az hogy idáig eljussunk nagyon sokat dolgoztunk és ez meglátszik az eredményeinken. A hétvégi mérkőzésen meggyőződésem, hogy győzni fogunk, hiszen csapatként senki nem lehet erősebb nálunk. Az az egyéni győzni akarás ami bennünk van, az összeadódva csapatszinten legyőzhetetlenné tesz minket. Természetesen mindemellett szükségünk van arra a taktikai fegyelemre és kiváló védekezésre ami jellemző volt ránk eddig is. Ahogy eddig is, igazi csapatként kell együtt küzdenünk, a hétvégi mérkőzésen is a 2 pontot kell megszereznünk és ezzel tudatosítani mindenkiben hogy senki nem állhat az utunkba. Azt nem ígérem, hogy nem fog sebet ejteni rajtunk az ellenfél, lehet hogy lesznek szakaszai a meccsnek amikor “vérzünk” majd, de egyet megígérek: mi, ha beledöglünk is, nem fogunk vesztesen lesétálni a pályáról!”

Mi lehet az a plusz löket, ami a mi javunkra fordíthatja a mérleg nyelvét?

M.Gy.: “Egyértelműen azok az emberek, akikért ez az egész “történik”, akikért nap mint nap dolgozunk: a szurkolóink. Nagyon örülök. hogy az utóbbi mérkőzéseken telt ház előtt játszottunk, mert ez a mi munkánk pozitív visszacsatolása. Nagyon komoly “B-közép” is áll mögöttünk, ami nekem külön öröm, hiszen egykoron jómagam is tagja voltam egy Ultra csoportnak Makón. Tudom mit jelent egy csapat fanatikusának lenni, ez számunkra nagyon megtisztelő hogy ezt kivívtuk. Mindenkire szükségünk lesz. Azt szeretnénk, ha egy olyan katlant teremtenének a nézőtéren is az emberek, amivel ez a mérkőzés örökké emlékezetes marad. Alkossunk nagyot együtt!!! Aki nyugodtan szeretne meccset nézni a hétvégén, az kapcsolja be otthon valamelyik sportcsatornát és élvezze az otthon melegét, aki pedig “meg akar őrülni velünk” és részese akar lenni egy nagy sikernek, az jöjjön ki a Rákócziba mert nagyon nagy szükségünk van rá.”

Az NB1/B Keleti csoportjának jelenlegi állása:

tabella Szeged

A megszokottakhoz híven, egyesületünk a félidőben a legkisebbeknek dobóversenyt rendez, illetve a mérkőzésre kilátogató nézők belépőjegyük mellé ingyenes tombolajegyet kapnak, melyet szintén a két félidő közötti szünetben sorsolunk ki, amelyen dudákat, értékes ajándékokat, illetve a csapat által aláírt relikviákat nyerhetnek.

098

FELHÍVÁS!

A Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE kéri szurkolóit, nézőit, hogy a mérkőzésre mihamarabb érkezzenek a gördülékeny beléptetés, illetve a Sportcsarnok limitált befogadóképessége végett, hiszen rengeteg emberre számít egyesületünk a hétvégi esemény folyamán!

TOVÁBBÁ, kérjük, aki csak teheti piros pólóban, felsőben érkezzen mely egyesületünk színe, ezzel is szimpatizálva csapatunkkal, együtt szurkolva lányainknak:

MINDENKI PIROSBAN,

ÜDVÖZLÉGY A KATLANBAN!

Látogassatok el facebook oldalunkra is, ahol péntek 12 óráig értékes nyereményekért játszhattok, dudákat, páros belépőjegyeket nyerhettek, ahova ide kattintva juthattok el.

Facebook eseményünk a rendezvényről: https://www.facebook.com/events/398225803909745/

Gyertek és szurkoljunk együtt a Hufbau-Akker Kecskméti NKSE lányainak! HAJRÁ KECSKEMÉT!

KNKSE - Szeged plakát