Kezdőlap Események KLÍMASTRATÉGIA I. KONFERENCIA

KLÍMASTRATÉGIA I. KONFERENCIA

ÖTLETGYŰJTŐ RENDEZVÉNY LAJOSMIZSÉN A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN 2017.03.28-án

A klímaváltozás napjaink egyik legnagyobb kihívása, mely hadba szólítja a hazai és nemzetközi társadalom teljes vertikumát. Az eljövendő és jelenkori problémák felismerése megszólította vezetőinket, akik a legmegfelelőbb döntéseket kívánják meghozni, azonban a klímaváltozás elkerülése az eddigiektől lényegesen eltérő hozzáállást igényel. Belátható, hogy a probléma orvosolása közös érdekünk és a legcélszerűbb megoldást is csak közösen tudjuk megtalálni a gazdasági ágazatok tudásbázisának együttes bevonásával.

Fentiek szellemében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ötletgyűjtésre hívja fel a megye polgárait a Lajosmizsén megtartandó klímastratégia konferencia keretein belül, melynek célja a megyei klímastratégia fő irányainak közös meghatározása, továbbá a klímaváltozás megelőzését szolgáló ötletek begyűjtése. A rendezvény az „Éghajlatváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskun megyében” című KEHOP-1.2.0-15-2016-00014 azonosító számú projekt programsorozatának része, melyet az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország költségvetése közösen finanszíroz.

Az eseményen résztvevőket színes programok várják, amelyek a következőek:
10 órától a köszöntőt hallgathatjuk meg, majd 10.30-tól áttekintésre kerül a megye klímájának történetet, ezután a megyénkben történő klímaváltozásról hallhatnak a résztvevők egészen 11.10-ig. Az előadás keretén belül a klímastratégia módszertanának bemutatására is sor kerül majd, 11.40 és 12.20 között ebédelésre is lehetőség van. Az ebédszünet után a vízgazdálkodási lehetőségekről hallhatunk, majd a mezőgazdasági és a releváns pályázati lehetőségek is bemutatásra kerülnek. 13.20 és 13.35 között kávézásra van lehetőség, majd egészen délután három óráig különböző beszélgetések, viták megbeszélésére van lehetőség.

A szervezők kérik, a részvételi szándékot 2017. március 24-ig jelezze a [email protected] e-mail címre küldött üzenetben, illetve kérik feltüntetni a résztvevők számát is.