Kezdőlap Rendőrségi hírek Őrizetben a rabló

Őrizetben a rabló

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Kalocsán fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint egy nappal korábban egy sükösdi házban megkötözte az 55 éves sértettet és eltulajdonította a készpénzét.

A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2017. március 30-án 3 óra 3 perc körül Sükösd egyik ingatlanába a nyitott bejárati ajtón bement egy ismeretlen férfi és egy késsel pénzt követelt az ott lakó férfitől.

Ezután az elkövető ragasztószalaggal összekötötte az 55 éves sértett kezeit, majd egy székhez kötözte őt. Az ismeretlen tettes a lakásban kutatás végzett és hozzávetőleg 3200 eurót tulajdonított el, ezt követően elhagyta az ingatlant.

A nyomozók rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható K. Józsefet, aki ellen – mivel ismeretlen helyen tartózkodott – elfogatóparancsot adtak ki.

Az egyik kalocsai buszmegállóban a helyi rendőrök 2017. március 31-én 5 óra 45 perckor elfogták a 37 éves hercegszántói férfit.

A gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették a bajai nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.